icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Nutriscore in steeds meer winkels

Nieuws
|
Supermarkten zijn gestart met pilots om meer ervaring te krijgen met het logo. En ook op buitenlandse producten komt Nutri-Score al regelmatig voor. De Nederlandse overheid wacht op de bevindingen van een internationale wetenschappelijke commissie die mogelijke verbeteringen voor het logo gaat voorstellen. Dit advies wordt in mei verwacht.

   Gepubliceerd op:21 februari 2022

Mediapool_NUTRI-SCORE confetti

Nutri-Score helpt bij kiezen

Nutri-Score helpt bij het vergelijken van producten die bedoeld zijn voor hetzelfde eetmoment. Dus, welke snack kies je, welk smeermiddel voor op brood en welke vleesvervanger? Het is daarmee een aanvulling op de Schijf van Vijf. Bij twijfel kun je alsnog de verpakking omdraaien en de voedingswaardetabel en ingrediëntenlijst bekijken.

Voorstander van Nutri-Score

Wij zijn voorstander van de Nutri-Score. Samen met wetenschappers en veel andere organisaties. In onze tests gebruiken we de Nutri-Score ook regelmatig. Europese consumentenorganisaties zien graag dat dit logo overal in Europa verplicht wordt op het voedseletiket.  

Nutri-Score werkt al goed in landen om ons heen. Negen op de 10 Franse consumenten zijn voorstander van het logo en willen dat het verplicht wordt.

Ook Nederlandse consumenten hebben zich achter Nutri-Score geschaard (pdf).

Wel vinden we het heel belangrijk dat een onafhankelijke partij de communicatie over Nutri-Score doet. Als Nutri-Score goed en duidelijk wordt uitgelegd, kan dit zorgen voor minder verwarring bij consumenten over voeding.