Gepubliceerd op:7 maart 2025
De meeste panelleden waren zich bewust van de voordelen van minder vlees eten. Voor klimaat, milieu en gezondheid. En ze waren het erover eens dat gedragsverandering haalbaar is. De deelnemers zien hierin een sleutelrol weggelegd voor overheid en supermarkten, ondersteund door media en onderwijs.
De volgende aanbevelingen kregen de meeste stemmen van het burgerpanel:
Het ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur (LVVN) organiseerde het burgerpanel duurzame eiwitconsumptie samen met ons. Het panel bestond uit 80 burgers, verdeeld over 4 groepen (West, Oost, Noord en Zuid-Nederland). Elke groep kwam 3 keer bij elkaar en werkte in de laatste sessie oplossingsrichtingen uit. Daarna koos een afvaardiging van de groepen de 3 beste oplossingen. Op 30 januari 2025 overhandigden de panelleden hun eindrapport aan Secretaris Generaal Jan-Kees Goet (LVVN).