icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Bespaar met het Energiecollectief |

Schrijf je nu in

Energiecollectief icon
headerchannel-cg12-zorgverzekering.jpg

Ook de Consumentengids lezen?

Bestel het nieuwste nummer met onder andere alles over zorgverzekeringen, verkooppraktijken keukenwinkels, duurzaamheid energieleveranciers, test veiligheid Hollandse garnalen, de spelregels voor aankopen ruilen en nog veel meer!

Bestel nu

Hoofdredacteur-cbgidsEen wirwar aan polissen
Voor de voor iedereen verplichte zorgverzekering zijn er duizenden poliscombinaties, met soms grote maar meestal kleine verschillen. En dat terwijl er eigenlijk maar 3 basiszorgverzekeringen zijn: natura, restitutie- en combinatiepolissen.

 • polissen-arts

  Zorgverzekeringen

  Het is weer najaar en dat betekent dat iedere Nederlander op zoek kan naar een andere zorgverzekering. Het aanbod is enorm: ruim 50 partijen bieden samen duizenden polis-combinaties aan. Maar wie goed kijkt, ziet dat het vooral veel van hetzelfde is. Dat moet veranderen.

 • Duurzaamheid-energieleveranciers-2

  Rectificatie energie

  In de tabel bij het artikel ‘Duurzaamheid stroom-leveranciers’ in het decembernummer is een fout geslopen. Een investering in een zonnepark van leverancier Vrijopnaam was ten onrechte niet meegerekend. De score van Vrijopnaam gaat in de aangepaste ranking van 5,7 naar 6,3.

 • hollandse-garnalen-broodje

  Hollandse garnalen

  Hollandse garnalen worden veel gegeten tijdens de feestdagen. Maar hoe is het gesteld met de versheid en hygiëne? We namen 8 merken uit de supermarkt onder de loep en hiervan bleek de helft verre van vers. Bekijk onze video over de test Hollandse garnalen

 • Cadeaukaarten-rek

  Verzilveren van cadeaubonnen

  Cadeaubonnen zijn een populair geschenk, maar de lol gaat er nogal eens af als je ze wilt verzilveren. Veel bonnen zijn maar op een beperkt aantal plekken te besteden. En hoelang ze geldig zijn, is vaak niet duidelijk. 

 • ruilen-na-aankoop

  Aankopen ruilen

  Heb je spijt van een aankoop? En wil je deze terugbrengen naar de winkel? Let op: ruilen is geen recht, maar een gunst van de verkoper en er kunnen voorwaarden aan verbonden zijn. Bij koop op afstand (zoals online) gelden er andere regels.

 • CB-Header-Gids-Archieven-Consumentengids

  Artikelarchief

  Artikelen uit de Consumentengids van de afgelopen 5 jaar zijn nu gemakkelijk terug te vinden in ons online archief. Zoek oude artikelen terug op trefwoord.
   

Abonnement

Neem heel voordelig een abonnement op de Consumentengids.

Aanvragen