icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Samen energie inkopen levert voordeel op|

Doe mee met ons Energiecollectief!

Energiecollectief icon

Ook de Consumentengids lezen?

Bestel het nieuwste nummer met onder andere tests e-bikes, robotgrasmaaiers, fotocamera’s. En informatie over sluwe slotenmakers, risico-opslag hypotheken, falende klantenservices en nog veel meer!

Bestel nu

Hoofdredacteur-cbgids
Fietsplezier
In het mei-nummer staat de fiets centraal, en dan voornamelijk de variant mét hulpmotor. Maar we hebben ook onderzocht waar je een fiets (al dan niet elektrisch) het voordeligst kunt kopen. De verschillen blijken enorm.

 • ebikes

  Prijspeiling fietsenwinkels

  Steeds meer mensen kopen hun fiets bij een internetwinkel. Dat is vaak veel goedkoper. Wie online prijzen vergelijkt, kan €50 tot maar liefst €700 besparen, zo blijkt uit ons onderzoek.

  Lees het gratis artikel 'Prijspeiling fietsenwinkels' (pdf)

 • risico-analyse-hypotheek

  Risico-opslag op hypotheken

  Nog altijd passen niet alle banken automatisch de hypotheekrente aan zodra het risico is afgenomen. Dat is een forse en onnodige kostenpost voor consumenten. Onacceptabel, vinden wij.

  Lees het gratis artikel 'Risico-opslag op hypotheken' (pdf)

 • ebikes 2

  Test e-bikes

  Fietsen op een e-bike is allang niet bijzonder meer. Velen zijn zelfs al aan hun tweede e-bike toe. Let bij de keus vooral goed op de capaciteit van de accu en bepaal wat de beste plek is voor de motor. 

  Bekijk onze video met kooptips voor elektrische fietsen

 • robot-grasmaaier

  Test robotgrasmaaiers

  Wij hebben 7 robotgrasmaaiers van verschillende merken getest en beoordeeld op prestaties, gebruiksgemak, accu, lawaai en energieverbruik. De meeste robots leveren een prima maairesultaat.

  Bekijk hoe wij robotgrasmaaiers hebben getest

 • Smeerkaas-montage

  Kinder- of volwassenenproduct?

  Als je kroost het voor het zeggen had, lag de (koel)kast vol met producten waar kinderhelden op staan. Helaas zijn die 'kinderproducten' lang niet altijd de beste keus voor je kind. 

  Lees meer over onze actie ‘Stop kindermarketing

 • CB-Header-Gids-Archieven-Consumentengids

  Artikelarchief

  Artikelen uit de Consumentengids van de afgelopen 5 jaar zijn nu gemakkelijk terug te vinden in ons online archief. Zoek oude artikelen terug op trefwoord.

  Ga naar het archief

 • Nieuwsbrief

  Nieuwsbrief

  Wil je ook op de hoogte blijven van de laatste tests, productinformatie, handige aankooptips, speciale kortingsacties en campagnes van de Consumentenbond? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrieven!

  Aanmelden nieuwsbrief

   

 • Youtubeplaylist

  Playlist mei

  Bekijk alle video's uit Consumentengids 5 - 2017

 • Contact

  Contact

  Vraag, klacht of opmerking? Stuur een e-mail naar consumentengids@consumentenbond.nl om in contact te komen met de redactie van de Consumentengids of om een suggestie voor een toekomstig artikel door te geven.

Abonnement

Neem heel voordelig een abonnement op de Consumentengids.

Aanvragen