icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
header-cg2018-1.jpg

Ook de Consumentengids lezen?

Bestel het nieuwste nummer met onder andere test soundbars, test knoflook- en whisky-cocktailsaus, bereikbaarheid tv- en internetproviders, basiskennis bitcoins, overlap in schadeverzekeringen en nog veel meer!

Bestel nu

Hoofdredacteur-cbgidsIn de wacht bij de internetprovider
Als je contact moet opnemen met je internetprovider, is dat meestal omdat je last hebt van een storing. Je wil dan uiteraard snel geholpen worden. Uit ons onderzoek blijkt echter dat je de tekst ‘nog even geduld alstublieft’ vaker en langer te horen krijgt dan je lief is.

 • aanvullende-zorg

  Tv- en internetproviders

  Het liefst heb je zo min mogelijk contact met je internet- en tv-provider. Maar áls het nodig is, wil je snel en goed geholpen worden. De Consumentenbond onderzocht in oktober 2017 de bereikbaarheid van 9 providers: slechts 4 van de 9 krijgen een voldoende voor hun telefonische reactiesnelheid.

 • sauzen-test

  Test knoflook- en whisky-cocktailsaus

  Tijdens het gourmetten voor velen onmisbaar: knoflook- en whisky-cocktailsaus. Welke zijn het lekkerst en welke het minst ongezond? Wij hebben de veelverkochte merken getest op onder andere smaak, vet-, suiker- en zoutgehalte. Wat blijkt: alle sauzen bevatten een flinke schep suiker; tot wel 13%.

 • bitcoins

  De bitcoin

  De bitcoin is elektronisch geld waarmee je online kunt betalen. De digitale munt wordt steeds populairder en vooral van de onderliggende technologie (blockchain) wordt veel verwacht. In het artikel ‘Bitcoin-basics’ geven we antwoord op de 10 belangrijkste vragen over deze virtuele munt. 

 • activitytracker-hardlopen

  Test bewegingsmeters

  Voor een gezond leven is bewegen heel belangrijk. Met een bandje of horloge kun je bijvoorbeeld bijhouden hoeveel stappen je zet, hoeveel calorieën je verbruikt en zelfs hoe je slaapritme is. De bewegingsmeters in onze test zijn onderzocht op fitness-kwaliteit, smart-functies, gebruiksgemak en accuduur.

 • zorgvergelijker

  Aanvullende zorgverzekering

  De basisverzekering vergoedt niet alles. Verwacht je hoge zorgkosten, bijvoorbeeld voor fysiotherapie of de tandarts, dan kan het slim zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten. Maar check altijd of de premie wel opweegt tegen de vergoeding die je kunt krijgen. Bekijk de video Aanvullende verzekering - Zorgtips

 • CB-Header-Gids-Archieven-Consumentengids

  Artikelarchief

  Artikelen uit de Consumentengids van de afgelopen 5 jaar zijn nu gemakkelijk terug te vinden in ons online archief. Zoek oude artikelen terug op trefwoord.
   

Abonnement

Neem heel voordelig een abonnement op de Consumentengids.

Aanvragen