icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
vakantie-huisjes-Headerchannel-cg3-1920x500.jpg

Ook de Consumentengids lezen?

Bestel het nieuwste nummer met onder andere schoonmaak vakantiewoningen, test elektrische tandenborstels, prijspeiling supermarkten, fouten in tandartsrekeningen, woekerpolissen en nog veel meer!

Bestel nu

Hoofdredacteur-cbgidsVieze vakantiehuisjes

In 2013 deden we onderzoek naar de schoonmaak van vakantiehuisjes. Omdat we toen nogal wat vieze huisjes aantroffen, leek het ons een goed idee om dit onderzoek vijf jaar later te herhalen. En ook nu weer liegen de resultaten er helaas niet om.

 • schoonmaken-vakantiehuisjes

  Schoonmaak vakantiewoningen

  Voor ons onderzoek boekten we in het geheim bij 30 vakantieparken een vakantiehuisje. We beoordeelden de schoonmaak van de huisjes op het zicht en deden een aantal microbiologische tests om de (hoeveelheid) bacteriën te laten onderzoeken. In maar liefst 14 woningen troffen we de ‘poepbacterie’ E. coli aan.

 • prijspeiling-supermarkt

  Prijspeiling supermarkten

  We vergeleken 7000 prijzen van A-merk- en huismerkproducten bij de 15 grootste supermarktketens en de snelgroeiende bezorgsupermarkt Picnic. Welke supermarkt is het goedkoopst voor A-merken en welke voor huismerken?

 • zout

  Zoutvervangers

  We weten het best: te veel zout in je eten is ongezond. Toch blijft het moeilijk om minder zout te gebruiken, en fabrikanten minderen ook maar mondjesmaat het zoutgehalte in kant-en-klare producten. Wat kunnen we doen om de schade te beperken?

 • opzeggen potcode loterij

  Nieuwe dienst: bemiddeling

  Problemen na een aankoop of afgesloten overeenkomst? In sommige gevallen kun je best wat juridische hulp gebruiken om je gelijk te halen. Met onze nieuwe dienst Bemiddeling helpen we bij het vinden van een oplossing bij een conflict met een bedrijf.

 • 2-electrische-tandenborstel

  Test elektrische tandenborstels

  We poetsen onze tanden steeds vaker elektrisch. En terecht, want dat is beter dan met de hand. Het aanbod van elektrische borstels is groot: van simpel en goedkoop tot geavanceerd en duur. Waar moet je op letten?

 • CB-Header-Gids-Archieven-Consumentengids

  Artikelarchief

  Artikelen uit de Consumentengids van de afgelopen 5 jaar zijn nu gemakkelijk terug te vinden in ons online archief. Zoek oude artikelen terug op trefwoord.

 • Youtubeplaylist

  Playlist maart

  We hebben alle video’s die in de Consumentengids van maart genoemd worden handig bij elkaar gezet.

  Bekijk alle video's

 • Index

  Artikelarchief

  Artikelen van de afgelopen 5 jaar zijn nu gemakkelijk op trefwoord terug te vinden in ons online archief. 

  Ga naar het archief

 • Nieuwsbrief

  Nieuwsbrief

  Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste tests, handige aankooptips, kortingsacties en onze campagnes. 

  Aanmelden nieuwsbrief

   

 • Contact

  Contact

  Neem contact op met de redactie van de Consumentengids met een vraag of om een suggestie voor een toekomstig artikel door te geven.

  Stuur een e-mail

Abonnement

Neem heel voordelig een abonnement op de Consumentengids.

Aanvragen