icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Maak gratis kennisInloggen
Maak gratis kennisInloggen

Ook de Consumentengids lezen?

Bestel het nieuwste nummer met onder andere tests van mayonaise, wasmachines, routers. En informatie over opdringerige verkopers, energielabel woningen en nog veel meer!

Bestel nu

Hoofdredacteur-cbgids
Op veler verzoek
We hebben op veler verzoek ons artikelarchief online gezet. Aan de hand van trefwoorden kun je artikelen terugvinden die we de afgelopen 5 jaar in de Consumentengids gepubliceerd hebben. Uiteraard is deze service exclusief voor leden.

 • CB-Header-Gids-Archieven-Consumentengids

  NIEUW: artikelarchief

  Artikelen uit de Consumentengids van de afgelopen 5 jaar zijn nu gemakkelijk terug te vinden in ons online archief. Zoek oude artikelen terug op trefwoord.

  Ga naar het archief

 • keuken apparaten

  Huishoudelijke apparaten huren

  Steeds meer bedrijven storten zich op de verhuur van apparaten. Reparaties zijn inbegrepen, gespreide betaling: klinkt goed en het past helemaal in de deeleconomie-trend. Maar de kosten wegen lang niet op tegen de voordelen. Uit ons onderzoek blijkt dat huren algauw vijf keer zo veel kost. 

  Lees hier het volledige artikel ‘Huishoudelijke apparaten huren’ (pdf)

 • verkoper aan de deur

  Ongewenste verkooppraatjes

  Ongevraagde reclame en verkoop is nog steeds een grote ergernis van veel consumenten. Wat je er precies tegen kunt ondernemen is niet bij iedereen bekend, blijkt uit een enquête onder 4000 leden van ons internetpanel.

  Lees wat je zelf kunt ondernemen om ongewenste telefoontjes tegen te gaan

 • mayonaise

  Test mayonaise

  Friet is voor velen niet ‘af’ zonder mayonaise. Maar wat is de lekkerste? Om deze vraag te beantwoorden, lieten we een panel van 41 liefhebbers 18 mayonaises proeven. Ook onderzochten we de voedingswaarde en keken we welk soort eieren gebruikt zijn. 

  Lees meer over het onderzoek

 • energie label

  Energielabel woningen

  Sinds 2015 moet een huis bij verkoop of verhuur een (definitief) energielabel hebben. Zo zie je in één oogopslag hoe het staat met de energiezuinigheid van het huis. Maar hoe vraag je zo’n label aan en hoe werkt het precies? 

  Meer informatie over het energielabel

 • was machine

  Test wasmachines

  Een wasmachine is onmisbaar in de meeste huishoudens. En dan moet het natuurlijk wel een goed apparaat zijn. De Consumentenbond test het hele jaar door wasmachines op schoonwassen, spoelen, centrifugeren, energieverbruik, gebruiksgemak, waterverbruik, snelheid en geluid. 

  Bekijk ons dossier wasmachines

 • Nieuwsbrief

  Nieuwsbrief

  Wil je ook op de hoogte blijven van de laatste tests, productinformatie, handige aankooptips, speciale kortingsacties en campagnes van de Consumentenbond? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrieven!

  Aanmelden nieuwsbrief

   

 • Youtubeplaylist

  Playlist maart

  Bekijk alle video's uit de Consumentengids maart 2017

 • Contact

  Contact

  Vraag, klacht of opmerking? Stuur een e-mail naar consumentengids@consumentenbond.nl om in contact te komen met de redactie van de Consumentengids of om een suggestie voor een toekomstig artikel door te geven.

Abonnement

Neem heel voordelig een abonnement op de Consumentengids.

 

Aanvragen