icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
headerchannel-digitaalgids-2018-01.jpg

Ook de Digitaalgids lezen?

De Digitaalgids geeft handige koopadviezen voor digitale producten en praktische gebruikerstips zoals stap-voor-stapuitleg bij computerproblemen, beveiligingstips, trends en verwijzingen naar gratis software.

Bestel het nieuwste nummer

Hoofdredacteur-Digitaal

Al die verschillende wachtwoorden onthouden, het is bijna niet te doen. En dan maken websites het je ook nog eens lastig: de één eist een cijfer, de ander een speciaal teken.

In het januarinummer van de Digitaalgids staat een dossier wachtwoorden met onderzoeken en tips om hier goed mee om te gaan. Plus stappenplannen voor extra beveiliging op je mail. Daar hebben we ook nog video’s bij voor Gmail en Outlook.

Verder onder meer een artikel over hoe je Windows 10 instelt naar je eigen smaak. Het is zo gedaan en het scheelt een hoop tijd (en ergernis). Ter kennismaking kun je het artikel over Windows 10 gratis lezen. 

Tot slot: wist je trouwens dat we al onze instructievideo’s in een handig overzicht bij elkaar hebben gezet? Ik wens je een mooi 2018!

In het nieuwste nummer

 • windows-10-naar-de-hand

  Zet Windows 10 naar je hand

  Niet iedereen is even gelukkig met hoe Windows 10 eruitziet. Gelukkig kun je veel zelf aanpassen, zoals het tegelscherm, de applijst, taakbalk en het systeemvak. We leggen stap voor stap uit hoe je dat doet.

  Lees het hele artikel (gratis pdf)

 • wachtwoorden

  Dossier wachtwoorden  

  Het blijft lastig om een sterk wachtwoord te bedenken. Of dat ook wordt geaccepteerd door een website is de vraag, dat blijkt uit ons onderzoek.

  We geven tips, laten stap voor stap zien hoe je je mail beter beveiligt en hebben een quiz waardoor je erachter kunt komen hoeveel je weet over wachtwoorden.

  Doe de wachtwoordenquiz!

 • nieuwe-computer-kopen

  Nieuwe computer kopen

  Heb je een nieuwe pc nodig? Kies niet gedachteloos voor een laptop, want de desktopcomputer heeft ook veel sterke punten. Bekijk ons overzicht van voor- en nadelen, met een selectie van 4 desktops en 4 laptops.

  Meer tips

 • doe-meer-met-defender

  Doe meer met Defender

  Windows Defender is meer dan een virusscanner. Sinds de laatste grote update staan alle instellingen overzichtelijk bij elkaar in een beveiligingscentrum. We lopen de instellingen stap voor stap langs.

  Alles over computerbeveiliging

 • ransomware

  Ransomware, zo werkt dat

  Gijzelsoftware behoort tot de grootste internetgevaren van dit moment. Deze malware versleutelt je bestanden. Hoe verloopt de besmetting precies en welke opties heb je dan nog? We leggen dat uit in een schema.

  Meer over ransomware

 • nergens-goedkoper

  'Nergens goedkoper'

  Veel laptops blijken exclusief te koop bij één winkelketen of kosten overal evenveel. Prijzen vergelijken is dan zinloos en laagsteprijsgaranties zijn waardeloos. Wat betekent dit voor consumenten?

  Alles over laptops

  Lees het artikel (gratis pdf)

Abonnement

Neem heel voordelig een abonnement op de Digitaalgids.

Aanvragen