icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Consumentenbond.nl
Energierekening omlaag? Doe ook mee|

Bespaar gemiddeld €265 euro’s met ons Energiecollectief. 

icoon Energiecollectief

Ook de Digitaalgids lezen?

Bestel het nieuwste nummer met tips voor veilig pc-gebruik, oplossingen voor computerproblemen en objectieve testinformatie.

Bestel nu

Hoofdredacteur

Hoofdredacteur-DigitaalEen trage pc, wie heeft er geen last van? In onze nieuwe Digitaalgids hebben we een heel dossier boordevol tips en stappenplannen waarmee je je pc weer snel en aan kant krijgt.

En: speciaal voor abonnees hebben we nu ons eigen Digitaalgids-archief: digitaalgids.nl/archief, met alle artikelen tot 5 jaar terug, volledig doorzoekbaar op trefwoord. Handig, nietwaar?

 • opschonen-computer

  Dossier pc-schoonmaak

  Na verloop van tijd raakt een computer vervuild en wordt hij trager. Je doet er goed aan om hem af en toe op te schonen. In dit Dossier nemen we alle stappen door.

  Meer opschoontips

  Lees het stappenplan voor CCleaner gratis (pdf)

 • camera-in-huis

  Test IP-bewakingscamera's

  Een IP-camera houdt thuis een oogje in het zeil. Als er iets gebeurt, stuurt hij het beeld en geluid naar je smartphone. We hebben 12 camera's getest. De kwaliteitsverschillen zijn groot.

  Kijk de video met kooptips

   

 • router

  Praktijk: stel je router goed in

  Met een paar aanpassingen in je router maak je de internetverbinding beter en veiliger. We laten zien hoe dat moet bij twee populaire modellen van KPN en Ziggo.

  Meer tips

   

 • pc-hulp

  Pc-hulpdiensten

  Als het niet lukt om een computerprobleem zelf op te lossen, kun je een pc-hulpdienst inschakelen. Welke moet je kiezen? We bekeken het aanbod en de prijzen van 11 landelijk opererende diensten.

  Computertips

   

   

 • keuze-hulp-computer

  Keuzehulp: koop de juiste monitor

  Met een groot beeldscherm werk je veel comfortabeler met je computer, laptop en zelfs tablet en smartphone. Waar moet je op letten bij aanschaf en wat zijn handige extra’s?

  Meer informatie

   

 • tablet-test

  Test tablets

  Apple en Samsung maken de beste tablets. Kies je een goedkopere tablet van een ander merk, dan lever je vooral in op snelheid en schermkwaliteit. We hebben 8 tablets getest.

  Alle geteste tablets

   

Abonnement

Neem heel voordelig een abonnement op de Digitaalgids.

 

Aanvragen