icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Header_digitaalgids02-1920x500.jpg

Ook de Digitaalgids lezen?

De Digitaalgids geeft handige koopadviezen voor digitale producten en praktische gebruikerstips zoals stap-voor-stapuitleg bij computerproblemen, beveiligingstips, trends en verwijzingen naar gratis software.

Bestel het nieuwste nummer

Hoofdredacteur-Digitaal

Wist je dat oplichters op Marktplaats vaak een woonplaats opgeven aan de rand van het land? En dat ze hun advertenties vaak ‘s nachts plaatsen? Ondanks alle maatregelen zijn nog altijd dagelijks 70 mensen de dupe van oplichters op Marktplaats. In de maarteditie van de Digitaalgids pakken we uit met een dossier over Nederlands grootste handelssite. Geen Digitaalgids-abonnee? Ter kennismaking kun je het artikel 'Herken de oplichter' (pdf) gratis lezen. 

Verder onder meer een artikel over hoe de firma ReimageTech je onder valse voorwendselen pc-hulp aansmeert, een keuzehulp back-up, een stappenplan om je schijf op te ruimen en nog veel meer.

Tot slot een nieuwtje: heb je een mail ontvangen waarvan je twijfelt of het phishing is? Stuur hem door aan digitaalgids@consumentenbond.nl en wij checken het voor je.

In het nieuwste nummer

 • 01_marktplaats-1200x800

  Opgelicht op Marktplaats

  Word geen slachtoffer van oplichting op Marktplaats.nl: lees ons dossier (pdf, alleen voor Digitaalgidsabonnees). We laten zien welke trucs de oplichters gebruiken en belichten de rol van Marktplaats. Met onze 17 tips herken je nepadvertenties.

 • gotcha-wachtwoorden

  Miljoenen wachtwoorden online

  Een hacker heeft als 'wake-upcall' een zoekmachine online gezet waarmee je kunt checken of je accounts zijn gehackt. De site laat 2 tekens van je wachtwoord zien. Hoelang de site in de lucht blijft, is onbekend. Wees er snel bij.

 • 03_schijfvol-1200x800

  Tips tegen een volle schijf

  Elke harde schijf loopt na verloop van tijd vol. Het loont om af en toe eens flink de bezem te halen door de schijf – zeker als het een kleine SSD is. Het kost weinig tijd. Met onze 6 tips maak je de schijf snel weer aan kant. 

 • 04_virusscanner-1200x800

  Wegwijs in de virusscanner

  Aan een virusscanner hoef je niet veel in te stellen, al kun je de bescherming altijd nog wel iets opkrikken of juist irritante zaken uitschakelen. Dus is het goed hem te leren kennen. We lopen de instellingen langs.

 • 05_vpn-1200x800

  Wat je moet weten over VPN

  Door gebruik te maken van een Virtual Private Network ben je veiliger en vrijwel anoniem op internet. Al je internetverkeer loopt via een server van een VPN-aanbieder. Alles wat je moet weten over VPN.

 • 06_reimage-1200x800

  Sluwe misleiding door Reimage

  Mensen bang maken met niet-bestaande problemen op hun computer om ze vervolgens een duur abonnement aan te smeren. Zo werkt Reimage – ook bekend als AnyTech365. Wij hebben ze ontmaskerd.

Abonnement

Neem heel voordelig een abonnement op de Digitaalgids.

Aanvragen