! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Hergebruik hoorapparaat

Vraag: Mijn moeder, die onlangs is overleden, had een duur hoortoestel. Het zou fijn zijn als we hier iemand anders blij mee kunnen maken. Maar omdat het ingesteld moet worden met een computer vraag ik me af of bijvoorbeeld ontwikkelingslanden er iets aan hebben?


Gebruikt-hoorapparaat-HIPPOAntwoord: Het gebruikte hoortoestel kun je zeker een mooie bestemming geven. Als je wilt dat het naar een ontwikkelingsland gaat, kun je het hoortoestel opsturen naar bijvoorbeeld stichting Eardrop. Zij zorgt er in Kenia voor dat het toestel wordt aangepast aan de nieuwe gebruiker. En de Europese Federatie voor Slechthorenden zamelt hoortoestellen in voor hergebruik in Vietnam. Ook kun je een advertentie op Marktplaats zetten. 

De ontvanger moet het apparaat dan wel – tegen betaling – laten inregelen bij een audicien om gehoorschade te voorkomen. Voor gebruikte hulpmiddelen zijn er websites als www.gebruiktehulpmiddelen.nl en www.tweedehandshulpmiddelen.nl

Ramona de Jong, expert Gezond, Consumentenbond
Gezondgids 1, februari 2015

Terug naar het overzicht

 

Smaakt dit naar meer?

Met de Gezondgids krijg je meer grip op je gezondheid. Wij beoordelen de laatste voedingstrends, selecteren het nieuws en geven praktische tips om in beweging te blijven.

Lees de gratis artikelen

Gezondgids 2 2021 1200x1200