icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Overstappen van zorgverzekeraar

Vraag: Wordt bij het overstappen naar een andere zorgverzekeraar de lijst met wat er het afgelopen jaar is vergoed overgedragen? Of kan ik bij de nieuwe verzekeraar onmiddellijk in aanmerking komen voor weer een vergoeding van een nieuwe bril of hoorapparaat?


Antwoord: Bij het overstappen naar een nieuwe verzekeraar wordt het dossier waarin staat wat er is vergoed, niet overgedragen. Bij bepaalde dekkingen uit de aanvullende verzekering is hier gebruik van te maken. Zo geldt een vergoeding voor een bril vaak voor meerdere jaren, bijvoorbeeld €150 per 3 jaar. Maak je deze €150 in het eerste jaar op, dan zou je de volgende 2 jaar geen bril meer mogen declareren. Stap je over en heeft de nieuwe verzekeraar ook een brilvergoeding in de polis, dan kun je die direct gebruiken.

Wie kiest voor een andere verzekering, bijvoorbeeld een uitgebreider pakket bij dezelfde verzekeraar, kan dit niet. Verzekeringen zijn eenvoudig met elkaar te vergelijken via onze Zorgvergelijker.

Sandra Mul, redacteur-onderzoeker Zorg Consumentenbond
Gezondgids 6, december 2016

Lees ook:
Vergoedingen zorgverzekering

Terug naar het overzicht

 

Gezondgids

Wil je bewust en gezond leven? Laat de Gezondgids je daarbij helpen, met tests van voedsel en medicijnen. Maar ook met praktische tips waar je elke dag iets mee kunt. Daarnaast geven we adviezen over hoe je klachten en gebreken voorkomt en je conditie op peil houdt en krijg je actueel gezondheidsnieuws.

Meer informatie over de Gezondgids

Gezondgids 2 2020