icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Is de kaaskorst ongezond?

Vraag: Nadat ik het plastic van een stuk kaas heb verwijderd, snijd ik ook altijd de wat hardere korst weg die dan tevoorschijn komt. Ik heb eens gelezen dat je die beter niet kunt eten omdat er een schimmelwerend middel in zit. Mijn man eet altijd alle korstjes op. Is dat ongezond?

   

Antwoord: Om harde kazen zoals Goudse zit een plastic laagje waar vaak een schimmelwerend middel, meestal natamycine (E235) in zit. Dit plastic kan beter niet opgegeten worden, de korst eronder kan wel zonder problemen worden gegeten. 

Ook als je daarmee een beetje natamycine binnenkrijgt, is dat geen probleem voor de gezondheid. Dergelijke kleine hoeveelheden natamycine worden namelijk in de darm afgebroken.

Nelleke Polderman, expert Voeding, Consumentenbond
Gezondgids 5, oktober 2015

Terug naar het overzicht