icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Is groene thee gezond?

Vraag: Vraag: Dagelijks drink ik nogal wat koppen thee en het liefst groene. Niet alleen omdat ik dat lekker vind, maar ook omdat ik denk dat thee gezond is. Klopt die gedachte?


Antwoord: Thee is zeker een slimme keus om op een smakelijke en calorieloze manier voldoende vocht binnen te krijgen. In de recentelijk gepubliceerde Richtlijnen Goede Voeding beveelt de Gezondheidsraad aan dagelijks drie koppen thee te drinken. De positieve gezondheidseffecten hebben waarschijnlijk te maken met antioxidanten die in thee zitten. Het drinken van thee kan de bloeddruk verlagen. Thee zorgt zo voor een lager risico op een beroerte. Je moet dan wel dagelijks drie koppen groene thee of vijf koppen zwarte thee drinken. Bovendien is het volgens de Gezondheidsraad aannemelijk dat thee drinken het risico op het ontstaan van diabetes verlaagt.

Anders dan veel mensen denken bevat ook groene thee cafeïne. Wel wat minder dan zwarte thee.

Nelleke Polderman, expert Voeding, Consumentenbond
Gezondgids 6, december 2015

Terug naar het overzicht

 

Gezondgids

Wil je bewust en gezond leven? Laat de Gezondgids je daarbij helpen, met tests van voedsel en medicijnen. Maar ook met praktische tips waar je elke dag iets mee kunt. Daarnaast geven we adviezen over hoe je klachten en gebreken voorkomt en je conditie op peil houdt en krijg je actueel gezondheidsnieuws.

Meer informatie over de Gezondgids

Gezondgids 1 2020 1200x1200