! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Is groene thee gezond?

Vraag: Vraag: Dagelijks drink ik nogal wat koppen thee en het liefst groene. Niet alleen omdat ik dat lekker vind, maar ook omdat ik denk dat thee gezond is. Klopt die gedachte?


Antwoord: Thee is zeker een slimme keus om op een smakelijke en calorieloze manier voldoende vocht binnen te krijgen. In de recentelijk gepubliceerde Richtlijnen Goede Voeding beveelt de Gezondheidsraad aan dagelijks drie koppen thee te drinken. De positieve gezondheidseffecten hebben waarschijnlijk te maken met antioxidanten die in thee zitten. Het drinken van thee kan de bloeddruk verlagen. Thee zorgt zo voor een lager risico op een beroerte. Je moet dan wel dagelijks drie koppen groene thee of vijf koppen zwarte thee drinken. Bovendien is het volgens de Gezondheidsraad aannemelijk dat thee drinken het risico op het ontstaan van diabetes verlaagt.

Anders dan veel mensen denken bevat ook groene thee cafeïne. Wel wat minder dan zwarte thee.

Nelleke Polderman, expert Voeding, Consumentenbond
Gezondgids 6, december 2015

Terug naar het overzicht

 

Boek 'Hoe zit dat?'

Gezondheid en voeding zijn populaire onderwerpen. Dat merken we aan de hoeveelheid vragen die hierover bij ons binnenkomen. Voor het boek ‘Hoe zit dat?’ selecteerden we 250 heel diverse vragen en de antwoorden van deskundigen.

Hoe zit dat 2021 1200x1200