icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Vergoeding fysiotherapie

Vraag: Ik ben aanvullend verzekerd voor negen fysiotherapiebehandelingen per jaar. Volgens mijn fysiotherapeut staat mijn aandoening op de chronische lijst, waardoor ik fysiotherapie pas vergoed krijg vanaf de 21e behandeling. De eerste 20 behandelingen zou ik zelf moeten betalen. Klopt dat?


Vergoeding-fysiotherapie-HIPPOAntwoord: Nee, dat klopt niet, omdat je een aanvullende verzekering hebt voor fysiotherapie. De basisverzekering geeft inderdaad pas recht op vergoeding van fysiotherapie voor een aandoening op de chronische lijst vanaf de 21e behandeling. Wel kun je de aanvullende verzekering inzetten voor de eerste 9 behandelingen. Daarna zul je de kosten tot eventueel de 21e behandeling zelf moeten betalen. Voorwaarde voor de volledige vergoeding van de eerste 9 behandelingen is wel dat de fysiotherapeut een contract heeft met de zorgverzekeraar. Als dat niet zo is, kan de vergoeding lager uitvallen.

Ramona de Jong, expert Zorg, Consumentenbond
Gezondgids 2, april 2016

Terug naar het overzicht

 

Gezondgids

Wil je bewust en gezond leven? Laat de Gezondgids je daarbij helpen, met tests van voedsel en medicijnen. Maar ook met praktische tips waar je elke dag iets mee kunt. Daarnaast geven we adviezen over hoe je klachten en gebreken voorkomt en je conditie op peil houdt en krijg je actueel gezondheidsnieuws.

Meer informatie over de Gezondgids

Gezondgids 1 2020 1200x1200