icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Babyspullen kopen: een minicursus afdingen

Is er een baby op komst? Dan heb je veel spullen nodig. Hoe zorg je ervoor dat je de juiste prijs betaalt voor je kinderkamer, kinderwagen of autostoeltje?
Kirsten van Loon
Kirsten van Loon

Expert Geld & Verzekering

afdingen-baby-kind

Bereid je goed voor

Zorg ervoor dat je weet wat een goede prijs is voor het artikel dat je wilt kopen. In onze productvergelijkers - bijvoorbeeld van traphekjes of babyfoons - bieden richtprijzen van veel producten. Je kunt ook prijzen vergelijken op de sites van verschillende babywinkels. Neem een uitdraai van internetprijzen mee naar de winkel, om je onderhandeling kracht bij te zetten.

Koop zoveel mogelijk in één winkel

Als je meerdere spullen in dezelfde winkel koopt, is er vaak meer ruimte voor onderhandeling. Zeg bijvoorbeeld: ‘Het liefst kopen we alles hier, maar dan willen we wel een goede prijs.’ Of vraag: ‘Kun je er een mooie deal van maken?’

Ga op een rustig moment winkelen

Een verkoper zal sneller korting geven als andere klanten het niet kunnen horen.

Neem de tijd

Laat de verkoper zijn verhaal doen en blijf vriendelijk.

Onderhandel over accessoires

Wil de verkoper niets (meer) aan de prijs doen? Vraag dan of er een accessoire bij kan. Bijvoorbeeld een kindermatras bij het ledikant of een boxkleed bij de box. Of vraag om gratis bezorging en montage.

Zit er een gratis product bij je aankoop dat je niet nodig hebt, probeer het dan te ruilen voor iets waar je wel behoefte aan hebt.

Beslis niet te overhaast

Voel je nooit verplicht om direct te kopen. Je kunt altijd verder kijken.

Lees ook:

Ook getest:

Nieuw & interessant

 • kinderopvang-toeslag
  Nieuws  |  12 jan.

  Kinderopvangtoeslag peuterspeelzaal

  Gaat je kind naar de peuterspeelzaal? Kijk dan of je in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag.
 • Kind-niet-gedekt-uitvaartpolis900x600
  13 dec.

  Kind niet altijd gedekt op uitvaartpolis

  Met een uitvaartverzekering zijn je kinderen vaak gratis meeverzekerd, maar de dekking wisselt sterk. Check je polisvoorwaarden, ook op rare (oude) uitsluitingen.
 • werkzorgberekenaar2
  Eerste indruk  |  19 jun.

  WerkZorgBerekenaar

  De WerkZorgBerekenaar berekent eenvoudig de financiële gevolgen van een verandering in jouw werk-zorgverdeling. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je een dag minder gaat werken en voor de kinderen zorgt? Deze tool berekent het voor je.
 • Artikelen_Kinderspaarrekeningenbemclausule
  Nieuws  |  27 mrt.

  Voor kinderen loont sparen nog wél

  Acht op de tien jongeren van 11 t/m 16 hebben een betaalrekening en driekwart heeft een spaarrekening. Dat blijkt uit onderzoek van Wijzer in Geldzaken in het kader van de Week van het geld.