icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Babyspullen kopen: een minicursus afdingen

Is er een baby op komst? Dan heb je veel spullen nodig. Hoe zorg je ervoor dat je de juiste prijs betaalt voor je kinderkamer, kinderwagen of autostoeltje?
Kirsten van Loon
Kirsten van Loon

Expert Geld & Verzekering

Bijgewerkt op:  17 november 2017

afdingen-baby-kind

Bereid je goed voor

Zorg ervoor dat je weet wat een goede prijs is voor het artikel dat je wilt kopen. In onze productvergelijkers - bijvoorbeeld van traphekjes of babyfoons - bieden richtprijzen van veel producten. Je kunt ook prijzen vergelijken op de sites van verschillende babywinkels. Neem een uitdraai van internetprijzen mee naar de winkel, om je onderhandeling kracht bij te zetten.

Koop zoveel mogelijk in één winkel

Als je meerdere spullen in dezelfde winkel koopt, is er vaak meer ruimte voor onderhandeling. Zeg bijvoorbeeld: ‘Het liefst kopen we alles hier, maar dan willen we wel een goede prijs.’ Of vraag: ‘Kun je er een mooie deal van maken?’

Ga op een rustig moment winkelen

Een verkoper zal sneller korting geven als andere klanten het niet kunnen horen.

Neem de tijd

Laat de verkoper zijn verhaal doen en blijf vriendelijk.

Onderhandel over accessoires

Wil de verkoper niets (meer) aan de prijs doen? Vraag dan of er een accessoire bij kan. Bijvoorbeeld een kindermatras bij het ledikant of een boxkleed bij de box. Of vraag om gratis bezorging en montage.

Zit er een gratis product bij je aankoop dat je niet nodig hebt, probeer het dan te ruilen voor iets waar je wel behoefte aan hebt.

Beslis niet te overhaast

Voel je nooit verplicht om direct te kopen. Je kunt altijd verder kijken.

Lees ook:

Méér tests en tips voor je baby

Doorlopend testen wij allerlei Baby & Kind-producten zoals autostoeltjes, kinderwagens, kindermatrassen, fietsstoeltjes, traphekjes en babyfoons. Waar moet je op letten als je ze koopt? Bekijk meer Baby & Kind-artikelen. Zo vind jij eenvoudig wat écht de beste en veiligste producten zijn voor je kindje.

Nieuw & interessant

 • otly app eerste indruk
  Eerste indruk  |  29 mrt.

  Otly!

  Vanwege de toenemende behoefte aan financiële educatie neemt de Consumentenbond voor het eerst een 'zakgeldapp' onder de loep. Met Otly! kun je als ouder virtueel zakgeld overmaken en de financiën van je kind bijhouden.
 • compensatieregeling-zwangeren
  Nieuws  |  19 mrt.

  Zelfstandige alsnog zwangerschapsuitkering

  Vrouwen die tussen 7 mei 2005 en 4 juni 2008 zijn bevallen en werkzaam waren als ondernemer of zzp‘er, komen alsnog in aanmerking voor een zwangerschapsuitkering. Zij moeten deze wel zelf aanvragen, namelijk tussen 15 mei en 1 oktober.
 • sparen-voor-je-kind
  13 mrt.

  Sparen voor de studie van je kind

  Straks gaat je kind studeren en wil je graag bijdragen aan de studiekosten. Hoe zorg je dat je genoeg inkomen hebt om die hoge kosten te betalen?
 • Zwanger
  19 feb.

  Wat kost een babyuitzet?

  Je hebt flink wat spullen nodig als je een kindje krijgt. Als je even niet oplet kunnen de kosten er behoorlijk inhakken. Dit ben je ongeveer kwijt aan de babyuitzet.