icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Harde schijven flink duurder

Nieuws
|
Nederlandse webwinkels hebben in reactie op de overstromingen in Thailand (een belangrijk productieland) de prijzen van harde schijven flink verhoogd.
Eric Verlooij

Eric Verlooij , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 28 oktober 2011

Deze trend signaleerde techsite Tweakers. Tweakers noemt als voorbeeld de 1TB-versie van de Samsung Spinpoint F3. Deze is volgens de techsite in enkele weken met ruim 76 procent in prijs gestegen. Dit model kostte eind augustus gemiddeld €51, terwijl de prijs inmiddels is opgelopen tot €90, stelt Tweakers.  

Nog exorbitanter is de prijsstijging van de 2 TB Western Digital Caviar Green. Deze kost nu gemiddeld €132, terwijl de consument hem eind augustus nog voor €69 kon bestellen. 

Tweakers.net tipt de prijzen van verschillende webwinkels goed te vergelijken. Er zouden aanzienlijke prijsverschillen zijn.

 Bron: Tweakers.net

Nieuwste artikelen

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.