icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Asus toont notebook-tablet-smartphone-in-een

Nieuws
|
Asus heeft op de Taiwanese computerbeurs Computex een zeer veelzijdig apparaat gepresenteerd. De Asus Tranformer Book 5. Het apparaat is met eenvoudig klikken om te bouwen van een telefoon naar een tablet of zelfs een notebook. Het apparaat werkt zowel met Android als met Windows 8.1. Je kunt elk moment wisselen van het ene naar het andere besturingssysteem. De telefoon is alleen met Android te gebruiken, maar hoeft niet verwijderd te worden op het moment dat het systeem in de Windows 8-mode staat.

_Geen auteur   Gepubliceerd op:6 juni 2014

De Asus Transformer Book 5 bestaat uit 3 onderdelen:

  • een toetsenbord;
  • een tablet;
  • een telefoon.

De tablet heeft aan de achterkant een sleuf waar de telefoon in gestoken kan worden. Op het moment dat je dat doet kan de tablet gebruik maken van de internetverbinding van de telefoon. Dat bespaart je een los mobiel abonnement voor je tablet. Daarnaast kun je op deze manier makkelijk de data op je telefoon en tablet synchroniseren.

Helaas wordt de tablet door deze sleuf op de achterkant wel een stuk dikker dan vergelijkbare tablets. Ook als de telefoon niet aangekoppeld is, is de tablet dikker door de sleuf waarin de telefoon bevestigd wordt. Door ook het toetsenbord aan te klikken kun je de tablet als laptop gebruiken.

Het is niet de eerste keer dat Asus een laptop-tablet-smartphone-oplossing op de markt brengt, maar vorige versies werkten altijd maar op één besturingssysteem. De vorige versie was niet erg succesvol en het is de vraag of dit apparaat wel zal aanslaan.

Ga voor meer informatie over naar de dossiers over laptops, tablets en smartphones.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.