icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Toshiba stopt met laptops

Nieuws
|
Vanaf april 2016 stopt het Japanse Toshiba in Europa met de verkoop van consumentenlaptops. Consumentenlaptops van Toshiba worden dan alleen nog op de Japanse en Amerikaanse markt aangeboden. Toshiba geeft bij navraag aan dat de service en garanties onverkort van toepassing blijven op verkochte laptops.
Eric Verlooij

Eric Verlooij , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 23 december 2015

Toshiba-laptop-sfeeerfoto1

De markt voor laptops is daarmee weer kleiner geworden. Sony en Samsung stopte in 2014 al met de verkoop van laptops in Nederland. Eerder verdwenen Packard Bell en Compaq van de markt door een overname door Acer en een fusie met HP.

Toshiba moet grondig reorganiseren na tegenvallende jaarcijfers. Het bedrijf kwam in grote problemen nadat een boekhoudschandaal aan het licht kwam waarbij de winstcijfers 7 jaar lang te rooskleurig bleken te zijn voorgespiegeld.

De Consumentenbond test regelmatig laptops van Toshiba. Zo werd deze week de Toshiba Satellite L50-C-20W nog 'Beste uit de test' in de categorie 13 tot 16 inch.

Nieuwste artikelen

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.