! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Goedkoop is duurkoop

Nieuws|Steeds vaker zien we spotgoedkope laptops in de winkel liggen en uiteraard nemen we die regelmatig mee in de laptoptest. Deze week hebben we de HP 14-ac002nd getest. Voor slechts €260 word je de eigenaar van deze 14 inch notebook van HP. Maar... goedkoop is duurkoop.

Eric Verlooij

Eric Verlooij , Expert Elektronica Gepubliceerd op:28 september 2015


Minpunten

  • De notebook weegt bijna 2 kilo, en dat is behoorlijk zwaar voor dit formaat.
  • De schermkwaliteit en de snelheid van de processor vallen tegen.
  • Het intern geheugen en de opslagcapaciteit op de harde schijf zijn bijzonder krap bemeten (2 GB en 32 GB).
  • Bij veel notebooks is het mogelijk zelf extra geheugen toe te voegen en/of een grote harde schijf te plaatsen, maar jammer genoeg niet bij deze notebook.

Naast enig geduld bij het gebruik van deze notebook, loop je dus al snel tegen de beperkte opslagruimte aan. Slechts 16 GB is beschikbaar voor je programma's en persoonlijke bestanden.

Pluspunt 

Alleen over de accu zijn we wel te spreken. De laptop houdt het behoorlijk lang vol (tot 8 uur) en is eenvoudig verwisselbaar.

Ons oordeel

Al met al zijn wij niet erg enthousiast en eindigt deze laptop met een kleine voldoende. De lage prijs kan niet compenseren voor alle tekortkomingen. Alleen mensen met beperkte eisen hebben een goede koop aan deze HP. Iedereen die meer doet dan af en toe mail lezen en een enkele website bezoeken kan beter even doorsparen.