icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Intel stelt extra eisen aan nieuwe ultrabooks

Nieuws
|
Intel gaat fabrikanten verplichten de nieuwe generatie ultrabooks (extra dunne notebooks) te voorzien van aanraakschermen. Dit maakte Intel gisteren bekend op de CES 2013, een grote computerbeurs in Las Vegas.
Eric Verlooij

Eric Verlooij   Expert laptopsGepubliceerd op:10 januari 2013

intel_nieuwe_ultrabooks_2013Sinds de komst van Windows 8 in 2012 hebben steeds meer (duurdere) notebooks aanraakschermen. De nieuwe Windowsversie is voor schermbediening geoptimaliseerd.

Wil een notebookmaker de door Intel gedeponeerde merknaam 'Ultrabook' voeren in combinatie met de nieuwe generatie Intel processoren (de zogenaamde Haswell-generatie), dan zal hij deze met een aanraakscherm moeten uitvoeren, stelt Intel nu. Dat is volgens de chipsmaker makkelijker voor consumenten; die weten immers dat nieuwe ultrabooks altijd een aanraakscherm hebben.

De vraag is wel of de - toch al niet goedkope - ultrabooks er niet onnodig duurder van worden. Volgens Intel hoeft de prijs er niet onder te leiden. Het bedrijf verwacht dit jaar al ultrabooks voor $599, circa €450.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.