icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Intel gaat 3D

Nieuws
|
Intel, het bedrijf dat wereldwijd 80% van alle computers voorziet van een processor, heeft onlangs een flinke doorbraak gemaakt.
Eric Verlooij

Eric Verlooij , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 9 mei 2011

Alle processoren in computers maken gebruik van transistors, de bouwsteen van alle moderne elektronica. Tot voor kort waren transistors plat en tweedimensionaal. Door een nieuw driedimensionaal ontwerp, de zogeheten Tri-Gate, kan elektronica zeer energiezuinig worden gemaakt.  

Intels 3D-transistors laten chips op een lager voltage werken met minder stroomverlies. Dit levert energiebesparing en prestatiewinst op in vergelijking met de vorige generatie transistors. Dit maakt ze geschikt voor toepassing in kleine, draagbare toestellen waar een laag energieverbruik erg belangrijk is. 

Eind 2011 zullen de eerste notebooks op de markt verschijnen die Intels nieuwe 3D-transistorontwerp aan boord hebben.

Bron: Intel

Nieuwste artikelen

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.