icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Veiligheidslek in BIOS van Lenovo notebooks

Nieuws
|
In een aantal laptop- en PC-modellen van computerfabrikant Lenovo zit een lek dat met een handmatige update verholpen moet worden.
Eric Verlooij

Eric Verlooij   Expert laptopsGepubliceerd op:7 september 2015

Het lek bevindt zich in de BIOS (een chip in de notebook). De fabrikant heeft hiervoor een update uitgebracht en raadt gebruikers aan deze direct te installeren, zo meldt Veiliginternetten.nl.

De update moet handmatig worden geïnstalleerd. Alleen een update van je besturingssysteem is onvoldoende. Op de website van Lenovo staat de complete lijst van modellen waaronder de door ons geteste: Lenovo IdeaPad G40-80 (80E400DRNX).

Update-instructies

Op de website van Lenovo staan ook Engelstalige update-instructies voor laptops die op Windows 7, 8, 8.1 en 10 draaien. Het updaten van de BIOS verschilt per besturingssysteem en per model.

Lees ook:

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.