icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Veiligheidslek in BIOS van Lenovo notebooks

Nieuws
|
In een aantal laptop- en PC-modellen van computerfabrikant Lenovo zit een lek dat met een handmatige update verholpen moet worden.
Eric Verlooij

Eric Verlooij , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 7 september 2015

Het lek bevindt zich in de BIOS (een chip in de notebook). De fabrikant heeft hiervoor een update uitgebracht en raadt gebruikers aan deze direct te installeren, zo meldt Veiliginternetten.nl.

De update moet handmatig worden geïnstalleerd. Alleen een update van je besturingssysteem is onvoldoende. Op de website van Lenovo staat de complete lijst van modellen waaronder de door ons geteste: Lenovo IdeaPad G40-80 (80E400DRNX).

Update-instructies

Op de website van Lenovo staan ook Engelstalige update-instructies voor laptops die op Windows 7, 8, 8.1 en 10 draaien. Het updaten van de BIOS verschilt per besturingssysteem en per model.

Lees ook:

Nieuwste artikelen

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.