icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Laptop test juli 2018: 3 nieuwe predicaten

Nieuws
|
Deze keer hebben we 8 vers geteste laptops toegevoegd aan ons dossier. Voor alle geteste laptops bepalen we de richtprijs en de verkrijgbaarheid. In combinatie met het behaalde testoordeel zorgt dat deze keer voor 3 nieuwe predicaten.
Dennis Pronk_S

Dennis Pronk   Expert ElektronicaGepubliceerd op:5 juli 2018

meisje koptelefoon laptop

Drie nieuwe predicaten

Op basis van de nieuwste testoordelen en ons onderzoek naar verkrijgbaarheid en prijsniveau hebben we de nieuwe predicaatmodellen berekend. Bij de groep 17 inch laptops zijn er 3 laptops die voor het eerst een predicaat verdienen.

  • Een Acer en een HP halen een 7,8 als testoordeel en zijn daardoor Beste uit de Test in juli 2018.
  • Een andere HP behaalt een 7,3 als testoordeel en deze kost rond de €570,-. Door die combinatie belonen wij hem met Beste Koop. Log in of maak gratis kennis om precies te zien welke 17 inch laptops worden beloond met een predicaat. Een overzicht van alle laptops die een predicaat hebben behaald staat op de beste laptops-pagina.

Verse testresultaten

Elke 2 weken testen we nieuwe laptops. Dit is alweer de 13e update van 2018. Dit keer hebben we laptops getest van de merken Acer, Asus, HP, Lenovo en Microsoft. De eindoordelen liggen tussen de 6,0 en 8,0. Wat viel ons verder op?

  • Full hd lijkt ook bij de goedkopere modellen de standaard te worden. We zien steeds meer laptops met minimaal full hd (1900x1280 pixels). In deze update zat maar 1 laptop met een lagere scherpte namelijk de HP 17-ak092nd. En als we de voorgaande recente updates nalopen zien we hetzelfde beeld. Een lagere resolutie begint een uitzondering te worden.
  • Uitgeklede Windows. Er zijn nog steeds laptops verkrijgbaar waar Windows 10S bij wordt geleverd. Zoals de Acer Spin 1 SP111-32N-C4RC. Windows 10S is een uitgeklede Windowsversie, meer hierover kun je lezen in ons nieuwsbericht. Gelukkig is het mogelijk om deze versie gratis up te graden naar de volledige versie van Windows 10.
  • De meeste laptops hebben ondersteuning voor het snellere 802.11ac-wifi. Toch zien we nog genoeg laptops met verouderde wifi aan boord. Deze update zijn dat de HP 15-bs191nd en HP 17-ak092nd.
  • Lang niet alle laptops hebben de beschikking over een vaste netwerkaansluiting. Bij kleinere laptops kunnen we ons dat voorstellen. Maar waarom bepaalde dikkere laptops dat niet hebben vragen we onszelf soms af. In deze update hebben de Asus VivoBook X540UV-DM216T, de HP Pavilion x360 14-ba071nd, de Acer Spin 1 SP111-32N-C4RC en de Microsoft Surface Book 2 geen vaste netwerkaansluiting.

De acht vers geteste laptops op een rij

Wil je de precieze testresultaten weten? Ga naar de laptopvergelijker voor alle geteste laptops. Ook als je geen lid bent bekijk je gratis onze productomschrijvingen, foto's, specificaties en prijsinformatie. Hieronder staan de 8 vers geteste laptops op een rij.

Binnenkort getest

Over ongeveer 2 weken publiceren we weer nieuwe testresultaten. Onder voorbehoud kun je dan testoordelen verwachten van o.a. de Acer Aspire 5 A515-51G-88YE, Acer Aspire 5 A517-51G-54CX en Asus VivoBook Flip TP510UA-E8132T.

Gerelateerde pagina's:

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.