icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Windows 8 wordt fors duurder

Nieuws
|
Microsoft heeft het officieel nog niet gemeld, maar waarschijnlijk wordt de prijs voor Windows 8 vanaf 1 februari fors hoger. Nederlandse webwinkels stunten met last-minute aanbiedingsprijzen, die soms fors hoger zijn dan de goedkoopste downloadversie bij Microsoft zelf.
Eric Verlooij

Eric Verlooij   Expert laptopsGepubliceerd op:25 januari 2013

Zoals het er nu naar uitziet, heb je nog tot en met 31 januari om te profiteren van de tijdelijke introductieprijs van de nieuwste versie van het besturingsysteem van Microsoft; Windows 8. Heb je nu een eerdere versie van Windows op je computer staan en wil je overstappen naar versie 8 dan kan dat tot 31 januari voor €30. Heb je jouw computer met Windows 7 na 2 juni 2012 gekocht dan betaal je slechts €15.

Wat de nieuwe prijzen vanaf 1 februari in Europa zullen zijn is nog niet bekend gemaakt. De prijzen in dollars zijn wel bekend. De Windows 8 Pro Upgrade gaat 200 dollar kosten. Windows 8, de meest voorkomende uitvoering, kost straks 120 dollar.

Nederlandse Webwinkels als Central Point stunten daarom nu met 'promotieprijzen', die met ruim €60 inclusief btw (dvd-versie) 2 keer zo duur zijn als de downloadversie van €30 inclusief btw bij Microsoft zelf:

Consumenten moeten dus niet te snel op een 'goedkope' last-minute aanbieding voor Windows 8 ingaan.

Update:

Inmiddels heeft Microsoft de prijsverhoging bevestigd en Nederlandse prijzen bekendgemaakt: Windows 8 kost vanaf 1 februari €119,99 voor de standaard versie en Windows 8 Pro kost vanaf die datum €279,99.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.