icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Windows 10 updaten op een kleine harde schijf

Heb je een laptop met maar 32 GB of minder opslagruimte? Dan heb je al snel te weinig beschikbare ruimte om de updates van Windows te installeren. Gelukkig zijn er trucs waarmee je toch jouw laptop met een kleine harde schijf kunt updaten.
Eric Verlooij

Eric Verlooij   Expert ElektronicaBijgewerkt op:5 januari 2022

meer ruimte windows update

Maak plaats vrij

Maak ruimte vrij op je harde schijf. In het artikel Je Windwos 10-laptop of -pc sneller maken geven we tips over hoe je meer ruimte maakt op je harde schijf.

Gebruik een externe harde schijf

Lukt het niet om ruimte vrij te maken op je harde schijf? gebruik dan een usb-stick, een geheugenkaartje of een externe harde schijf voor de update.

  1. Sluit de externe harde schijf aan op je computer en wacht tot je in de Windows verkenner een extra stationsletter (bijvoorbeeld E:\) verschijnt. Gebruik een lege harde schijf of eentje die overschreven mag worden.
  2. Start Windows update.
  3. Kies Part B/Deel B onder de tekst 'Select or connect an external storage device/Een extern opslagapparaat selecteren of aansluiten'. Soms moet je het pictogram 'Vernieuwen' nog een paar aanklikken voordat het station in beeld verschijnt.
  4. Windows controleert nu of daar voldoende vrije ruimte beschikbaar is. Is dat zo, dan verschijnt er een groen vinkje naast het opslagstation. Klik dit station aan.
  5. Selecteer onderaan dit scherm 'Continue/Doorgaan' om de installatie van de update te voltooien. Na de update is het externe station weer beschikbaar.

Laptop met voldoende opslagruimte

Ga je een nieuwe laptop kopen? Let er dan op dat hij voldoende vrije opslagruimte heeft voor al jouw programma's en persoonlijke bestanden. Laptops met een harde schijf van 32 GB en kleiner raden wij voor de meeste mensen af. Vergelijk laptops en kijk hoeveel opslagruimte elke geteste laptop heeft.

 

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.