icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Behoud vrije artsenkeuze blijft onzeker

Nieuws
|
Met het verwerpen van het wetsvoorstel van minister Schippers (Volksgezondheid) op 16 december door de Eerste Kamer leek de vrije artsenkeuze voor verzekerden behouden. Maar het kabinet heeft na spoedberaad besloten het voorstel in aangepaste vorm opnieuw in te dienen. Daarmee is het laatste woord over vrije artsenkeuze nog niet gezegd. De Consumentenbond is teleurgesteld dat de vrije artsenkeuze nog steeds beperkt wordt.

   Gepubliceerd op:19 december 2014

Huisarts dokter

Bart Combée, directeur Consumentenbond: 'Het nieuwe wetsvoorstel moet nog ingevuld worden. Zonder uitwerking van de vijf punten die het kabinet nu voorstelt, is er nog geen goede beoordeling te geven. Maar wij houden vast aan het recht van consumenten op een vrije artsenkeuze en stellen vast dat hiervoor in de samenleving een breed draagvlak is. Het nieuwe voorstel lijkt op het eerste gezicht nog steeds een verslechtering ten opzichte van de huidige rechten van consumenten. Er blijft immers sprake van een overdracht van het recht op vrije artsenkeuze van consumenten naar verzekeraars.'

Samen voor vrije artsenkeuze

De Consumentenbond strijdt met consumenten en 70 maatschappelijke organisaties voor behoud van de vrije artsenkeuze. Voorafgaand aan de behandeling in de Eerste Kamer hebben de gezamenlijke organisaties een manifest overhandigd.

Lees ook Behoud de vrije artsenkeuze!