icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

T-Mobile komt klagers inflatiecorrectie alsnog tegemoet

Nieuws
|
T-Mobile heeft de Consumentenbond laten weten iedereen die bij hen heeft geklaagd over onterecht berekende inflatiecorrectie alsnog tegemoet te komen. Eerst wees het telecombedrijf alle verzoeken af, maar na aandringen van de Consumentenbond heeft T-Mobile toegezegd deze gedupeerde klanten een aanbod te doen.

   Gepubliceerd op:5 juni 2014

Inflatiecorrectie T-Mobile

Eind april 2014 constateerde de Consumentenbond dat T-Mobile bij diverse abonnementen onterecht inflatiecorrectie berekende. Telecomproviders mogen alleen inflatiecorrectie doorvoeren als ze dit in het contract of de algemene voorwaarden opnemen. T-Mobile vermeldde de inflatiecorrectie weliswaar op het tarievenoverzicht, maar dit overzicht zat niet bijgesloten bij de overeenkomst. Inmiddels heeft T-Mobile op dit punt diverse aanpassingen gedaan op de website.

CBS-index

Verder constateerde de Consumentenbond dat de berekende inflatiecorrectie in sommige gevallen veel hoger uitpakt dan wat de consument zou mogen verwachten op basis van het CBS-indexcijfer. Dit komt onder meer doordat de correctie niet over kortingen wordt berekend. Dat kan er toe leiden dat een inflatiecorrectie van 2,9% na ruim een jaar zelfs 7% wordt. De Consumentenbond en T-Mobile gaan hier verder over in gesprek.