icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Verrassend goede score onder goedkope tablets

Nieuws|Er is steeds meer keuze in kwalitatief goede tablets, zo blijkt uit een test van de Consumentenbond. Ook de allergoedkoopste tablet van €100 doet het goed: de Lenovo IdeaTab A1000 met een schermdiameter van 7 inch scoort een 7,5. Bij de grote tablets behalen de laagst geprijsde tablets ook een mooi testoordeel: de Acer Iconia A3-A10 (€230) krijgt een 7,8, de Lenovo S6000 (€220) een 7,6.

Gepubliceerd op:6 maart 2014

Tablets

De Consumentenbond beoordeelde 32 tablets in 2 categorieën: grote tablets vanaf 9 inch en kleine tablets tot en met 8 inch. Apple is nog altijd dominant in de bovenste regionen van beide categorieën: bij de 8 tablets die het predikaat 'Beste uit de test' krijgen, zitten 4 iPads. De andere 4 zijn van Samsung, Microsoft, Kobo en Asus. Meer informatie over de tablettest staat in de Digitaalgids die verschijnt op vrijdag 7 maart.

Consumentenenquête

Eind 2013 hield de Consumentenbond een tablet-enquête onder ruim 3000 consumenten. 60% van de respondenten heeft 1 of meerdere tablets en daarvan heeft een kwart een kleine en ongeveer twee derde een grote tablet (12% is onbekend). De tablet wordt het meest gebruikt voor internetten (56%), gevolgd door spellen spelen (15%) en e-mailen (11%). Tabletbezitters zijn het meest tevreden met de schermkwaliteit (95%) en daarna met de beschikbare apps (90%) en het gebruiksgemak (89%).

Bekijk ook: