icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Overstapvergoedingen gaan terug naar consumenten

Nieuws
|
De Telegraaf publiceerde zaterdag 11 april 2015 een artikel, waarin gezegd wordt dat de Consumentenbond miljoenen verdient aan overstapvergoedingen. De Consumentenbond zet graag de feiten hierover op een rij. Bart Combée, directeur Consumentenbond: 'Er wordt gesuggereerd dat wij miljoenen verdienen aan overstapvergoedingen, maar dit is geen winst, dit komt linea recta ten goede aan alles wat wij doen voor consumenten'.

   Gepubliceerd op:11 april 2015

Consumentenbond pand

De Consumentenbond biedt vergelijkers en overstapdiensten om zo veel mogelijk consumenten te helpen bij het kiezen van de beste of voordeligste producten en diensten. Alle consumenten, leden en niet-leden, kunnen hier gratis gebruik van maken en bedrijven betalen een overstapfee per nieuwe klant. Elk bedrijf betaalt hetzelfde bedrag, zodat er een gelijk speelveld is. De vergelijkers staan bovendien open voor alle partijen, ongeacht of er een overstapvergoeding met een bedrijf is afgesproken.

Non-profit

De Consumentenbond publiceert op zijn website open en transparant over het feit dat er vergoedingen betaald worden en per vergelijker staat welk bedrag de Consumentenbond ontvangt per overstapper.

De Consumentenbond is een vereniging zonder winstoogmerk; het geld dat de Consumentenbond binnenkrijgt aan overstapvergoedingen wordt geïnvesteerd in onderzoek, publicaties, advies en belangenbehartiging.

Lees meer:Open over inkomsten.