icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Heineken en Budels winnaars in smaaktest alcoholvrij bier

Nieuws
|
Heineken 0.0 en Budels malt 0.0% (biologisch) scoren het best in een smaaktest alcoholvrij bier van de Consumentenbond. Bavaria 0.0% original en Warsteiner alkoholfrei eindigen onderaan.
babs van der staak

Babs van der Staak   WoordvoerderGepubliceerd op:30 mei 2017

alcoholvrij bier

De Consumentenbond liet 41 proefpersonen 10 soorten alcoholvrij bier proeven, waaronder de net gelanceerde Grolsch 0,0%, Jupiler 0,0% en Heineken 0,0. Het panel vond de Heineken en Budel biertjes het meest in de buurt van ‘echt’ bier komen.

De hekkensluiters Bavaria en Warsteiner hebben te weinig biersmaak en daarnaast beoordeelden de proevers Bavaria als zuur en de Warsteiner als bitter.

Beetje alcohol

Bij het bekijken van de etiketten bleken 4 van de 10 geteste alcoholvrije biertjes toch een beetje alcohol te bevatten. In Nederland gebrouwen biertjes vallen onder de Nederlandse Warenwet en mogen maximaal 0.1% alcohol bevatten.

Deze regel geldt niet voor het Belgische Palm, het Tsjechische Budweiser Budvar en de Duitse Erdinger en Warsteiner. De ‘alcoholvrije’ biertjes van deze merken bevatten maximaal 0,5% alcohol. Het volledige artikel staat in de Consumentengids van juni 2017.

Bekijk de testresultaten en de feiten en fabels over alcoholvrij bier.