icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Hydro Duo valt consumenten lastig met vervolgzendingen

Nieuws|De Consumentenbond ontvangt veel klachten over vervolgzender Hydro Duo, die mensen geld afhandig probeert te maken met ongevraagde abonnementen. Consumenten hoeven echter niet te betalen.

Gerard Spierenburg

Gerard Spierenburg , Woordvoerder Gepubliceerd op:11 september 2019

dubieuze incasso

Advertentie is misleidend

Klagers melden dat ze op een gratis kennismakingsaanbod voor een antirimpelcrème in gingen, waarna ze vast zaten aan dure, maandelijkse vervolgpakketten van €59,95. Hydro Duo vermeldt bij de aanbieding dat consumenten het product 14 dagen gratis mogen proberen. Ver weg in de algemene voorwaarden staat echter dat ze ook maandelijkse vervolgzendingen ontvangen als ze niet tijdig annuleren.

De Consumentenbond vindt de advertentie misleidend, omdat deze informatie te verstopt staat. Daarom raadt de Consumentenbond gedupeerden aan zich niet onder druk te laten zetten en niet te betalen voor de vervolgzendingen of door de dreiging van een eventuele dagvaarding, aangezien de overeenkomst in de meeste gevallen ongeldig is.

Oude bekende

Hydro Duo blijkt een oude bekende, want het bedrijf is met een identieke website ook actief onder de naam Hydrodermal. Beide websites zijn van hetzelfde moederbedrijf, dat nog meer beruchte vervolgzenders onder zich heeft, zoals Derma Supreme en Shimendu.com. Bij elkaar zorgen deze bedrijven voor honderden klachten.

Ook last van ongewenste abonnementen? Lees meer: