! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Luister onze podcast!

Iedere maand bespreken we met onze onderzoekers een artikel. Van geldzaken, energie, voeding en gezondheid tot privacy. Alles komt voorbij. Laat ons vooral weten, wat jij ervan vindt!

 • Collectiviteitskorting op je zorgverzekering hoeft niet gunstig te zijn

  'Ik adviseer wel altijd om een vergelijking te maken op basis van je eigen zorgwensen en wat je verzekerd wilt hebben' vertelt Sandra Mul, expert zorgverzekeringen. In deze speciale podcastaflevering praten we over zorgverzekeringen en waar je op kunt letten voor je zorgverzekering voor 2021.

 • Voedseletiketten die niet helemaal door de beugel kunnen

  'Een eerste stap is dat je weet hoeveel je aan vezels eet en dan helpt het wel als het op de verpakking staat' vertelt Kajo Mo expert voeding. We praten over voedseletiketten en vooral de missers daarop. Kajo schreef hierover een artikel voor de Gezondgids. 

 • Digitale oplichting, hoe werken de trucs?

  'De slachtoffers die ik sprak vonden het verbazingwekkend hoe makkelijk het is om zulke bedragen over te boeken' vertelt Vincent van Amerongen, hoofdredacteur van de Digitaalgids. We praten over trucs die criminelen gebruiken om mensen digitaal op te lichten. Vincent geeft tips hoe je fraude kunt voorkomen. Hij schreef hierover een artikel voor de Digitaalgids.

 • Hoe kies je de beste matras voor jou?

  'Een goed matras hoeft helemaal niet zo duur te zijn' vertelt onze productonderzoeker Bart Lucassen in deze aflevering. Maar hoe maak je de juist keuze? Wij testen matrassen op ondersteuning, levensduur en vochtdoorlatendheid en vertellen waar je nog meer op kunt letten bij de aanschaf!

 • Keurmerk Refurbished voor smartphones

  Een refurbished smartphone is een stuk goedkoper dan een nieuwe telefoon. Maar hoe zit het dan met de garantie? Met productonderzoeker Stefan Vrijdag praten we over refurbished smartphones. Hij schreef een artikel over het 'Keurmerk Refurbished' voor de Consumentengids.

 • Kant-en-klare satésauzen: lekker maar ook gezond?

  Bij een BBQ in Nederland staat vaak wel de satésaus op tafel. Hoe (on)gezond is deze pindasaus? Met onze voedingsexpert Rosa Rolvink praten we over de test van 17 kant-en-klare satésausen. Zij schreef een artikel over satésaus in de Consumentengids.

 • Je fiets of e-bike verzekeren?

  Bij fietsverzekeringen heb je ook toeters en bellen. Het is goed om vooraf te bedenken wat je wel en niet wilt verzekeren. En hoe zit het met diefstal van fietsaccessoires? Onze expert fietsverzekeringen Rien Meijer geeft je tips waarop te letten bij het verzekeren van een fiets.

 • Wachtwoordstress? Een wachtwoordmanager kan helpen.

  Complexe veilige wachtwoorden onthouden is bijna niet te doen. Een wachtwoordmanager lost dit op. Maar is dat wel veilig en makkelijk? We praten met Ronald Kamp, productonderzoeker digitaal bij de Consumentenbond. Hij schreef een artikel over wachtwoordmanagers voor de Digitaalgids.

 • Voorjaar, maaien maar!

  Is een robotgrasmaaier een slimme aanschaf? Onze productonderzoeker Bart Lucassen, vertelt over verschillende soorten grasmaaiers en geeft je advies en tips waarop te letten bij het kiezen van een grasmaaier.

 • Wat zijn je consumentrechten tijdens corona?

  Welke rechten heb je nou eigenlijk als consument tijdens de coronacrisis? En wanneer kan een bedrijf zich beroepen op overmacht? Onze woordvoerder Joyce Donat geeft tips en adviezen.

 • Profiteren van lage hypotheekrente

  Profiteren van de lage stand van de hypotheekrente? Dat klinkt interessant maar hoe pak je het aan? Onze expert geldzaken, Barbara van der Est, geeft je tips wat je zou kunnen doen om te besparen op je hypotheeklasten.

 • Verspakketten: makkelijker maar ook gezond?

  Gemak dient de mens, maar je wilt ook graag een gezonde maaltijd. Verspakketten van Albert Heijn, Jumbo, Lidl en Plus bieden uitkomst. Maar hoe gezond zijn ze eigenlijk? Onze expert voeding Thomas Cammelbeeck vertelt je er meer over.

Wij presenteren

 • Bert portret bondcast

  Bert Quist

  Onderzoekt en schrijft bij de Consumentenbond (over) onder meer financiële en digitale onderwerpen. Als het onderwerp zich ervoor leent maakt hij er het liefst ook een video of podcast bij. Favoriete podcasts: FTM Audio, Podcast over Media, Krokante Leesmap.

 • Kirsten portret bondcast

  Kirsten van Loon

  Houdt zich voornamelijk bezig met klantfeedback en het verbeteren van de dienstverlening. Ze vindt het leuk en nuttig om onze onderzoeken in de podcasts te bespreken. Ze luistert graag naar de 100% inspiratie podcast, de OERsterk Podcast en Het groene hart van (Growthinkers).

 • Meepraten?

  Laat je horen! Wij zijn namelijk heel benieuwd naar jouw mening. Dus heb je ideeën voor interessante onderwerpen, of verbeterpunten. Je kunt het allemaal kwijt in onderstaand topic.

  Laat je reactie achter op ons forum

 • Wil je bijdragen?

  Wil jij dat wij meer interessante podcasts maken over uiteenlopende onderwerpen? Al meer dan 65 jaar maken we interessante content voor consumenten in Nederland, zonder hulp van overheid of bedrijven.

  Steun ons dan en word lid!