Google-claim
Google schendt jouw privacy. Claim vergoeding!
Google verdient elk jaar miljarden aan het schenden van jouw privacy. Dit moet stoppen en Google moet jou compenseren. We strijden hiervoor samen met de Stichting Bescherming Privacybelangen. Meld je nu gratis aan en claim schadevergoeding.
Wat is er mis?
Google schendt elke dag jouw online privacy en volgt stiekem je fysieke locatie. Google verzamelt, analyseert en deelt gegevens over jou met anderen en verdient daar miljarden aan. Zonder dat je daar iets tegen kunt doen. Dit is een inbreuk op jouw privacy.
Wil je weten hoe intensief Google je volgt? Bekijk lager op de pagina onze video over de Google Teller.
De eisen
Google moet stoppen met het schenden van jouw privacy en moet hiervoor blijvende veranderingen doorvoeren. Daarnaast moet Google je een schadevergoeding betalen.
Wat gaan we doen?
Stichting Bescherming Privacybelangen is een rechtszaak gestart die we ondersteunen. Je moet weten waar je aan toe bent en controle hebben over de gegevens die je met Google en zijn partners deelt. Meld je nu gratis aan en eis je privacy terug.
Een Gmail-account of iets 'googlen'?
Maak jij gebruik van diensten als Google Search, Google Chrome, Google Maps, YouTube, Gmail of heb je een Android-telefoon? Als dat zo is, dan heeft Google jouw privacy geschonden. Want Google verwerkt gegevens van jou, zonder dat je dit weet en zonder jouw toestemming. Het gaat onder andere om je locatiegegevens, surfgedrag en appgebruik. Bovendien houdt Google 24 uur per dag je activiteiten bij. Het combineert de gegevens over jou van verschillende Google-producten en -diensten die je gebruikt om een persoonlijk profiel van je te maken. Google gebruikt deze persoonlijke profielen om gerichte advertenties te verkopen.
Privacy is een grondrecht en een voorwaarde om vrij te zijn in wie je bent en wat je doet. Google schendt dit recht. Meld je nu gratis aan en claim een schadevergoeding en je privacy terug.
Hoe werkt het?
1. Meld je aan
Meld je gratis aan voor de Google-claim. Zorg dat Google jou niet meer als product gebruikt en je privacy respecteert. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van de Consumentenbond.
2. Naar de rechter
Stichting Bescherming Privacybelangen is in september 2023 een rechtszaak gestart omdat Google jouw privacy schendt. De stichting wil dat dit stopt en eist schadevergoeding. Wij werven consumenten die mee willen doen met de claim.
3. Schadevergoeding
Bij een schikking of positieve uitspraak kun je een schadevergoeding krijgen. Daarvan krijgt de stichting een percentage. De stichting draagt alle ontvangen bedragen af aan de financier van de claim. Er wordt maximaal 25% ingehouden. Als er geen vergoeding komt, betaal je niks. No cure, no pay.
De Stichting Bescherming Privacybelangen voert een rechtszaak tegen Google. De stichting werkt voor deze claim samen met de Consumentenbond. Doe je mee? Jouw registratie wordt verwerkt door Consumentenbond Claimservice, dat is een samenwerkingsverband met ConsumentenClaim.
Google Teller
Wil je weten hoe intensief Google je volgt? Met de Google Teller, een uitbreiding op browser Firefox, hoor je telkens een geluidje als een website contact legt met Google. Over het web surfend hoor je continu de verklikker afgaan. Het bewijs dat Google je overal kan volgen.
Tijdlijn
24 augustus 2024Eerste zitting in oktober - update claim
Op 22 oktober 2024 vindt de eerste zitting plaats bij de rechtbank Amsterdam. Die gaat over de vraag of de Stichting Bescherming Privacybelangen voldoet aan alle vereisten om de procedure tegen Google te mogen voeren.
We houden je op de hoogte van het vervolg.
23 augustus 2024Terugblik informatiebijeenkomst Google-claim - update claim
Op 26 juni 2024 werd een groep Google-claim-deelnemers in de Jaarbeurs in Utrecht bijgepraat over de rechtszaak tegen Google.
Benieuwd naar het verslag? Lees het verslag van Stichting Bescherming Privacybelangen (SBP).
27 juni 2024Informatiebijeenkomst 26 juni 2024 - update claim
Op 26 juni 2024 vond een eerste fysieke informatiebijeenkomst voor Google-deelnemers in Jaarbeurs Utrecht plaats. Op de agenda stond het volgende:
- Presentatie Stichting Bescherming Privacybelangen
- Presentatie Consumentenbond
- Update procedure
- Vragenronde
De volgende stap in de procedure is op 22 oktober 2024. Dan vindt de mondelinge behandeling plaats. Het gaat dan nog niet over de inhoud, maar over vragen of de Stichting wel ontvankelijk is.
Veelgestelde vragen
Om hoeveel schadevergoeding gaat het?
Welke schade heb ik geleden?
Hoe werkt je aanmelding?
Wat zijn de eisen?
Wat is het aandeel van de Consumentenbond in deze claim?
Wat is de rol van de Stichting Bescherming Privacybelangen?
Lees alle veelgestelde vragen