icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Woekerpolis-claim

Miljoenendeals met bijna alle verzekeraars

We zijn er bijna! Achmea, Allianz, a.s.r., Nationale-Nederlanden en Reaal betalen samen honderden miljoenen aan compensatie.

Je kunt je nog aanmelden voor enkele verzekeraars.

nieuwe_header-woekerpolis_1200x800px
Al 55.000+ deelnemers

Eindelijk resultaat

In september 2023 was a.s.r. de eerste verzekeraar die wilde onderhandelen over een fatsoenlijke compensatieregeling. Met een zeer gunstige uitspraak. Daarna kwamen eindelijk ook de andere verzekeraars over de brug.

Sinds eind 2023 troffen we schikkingen met 4 grote verzekeraars. Lees de veelgestelde vragen over de regelingen met:

Wat is een woekerpolis?

Een woekerpolis is een beleggingsverzekering waarbij de verzekeraar te hoge kosten in rekening brengt die niet waren afgesproken. De gevolgen hiervan zijn vaak ernstig. Je kunt een deel van je hypotheek niet aflossen, of je pensioen valt veel lager uit dan verwacht. Al meer dan 10 jaar lopen er juridische procedures om dit onrecht recht te zetten.

Check je polis

Grote verzekeraars werken onder verschillende merknamen. Weet je de naam van jouw polis niet? Bekijk alle merknamen.

Let op: met de meeste verzekeraars hebben we inmiddels een schikking getroffen. Daarvoor kun je je niet meer aanmelden.

Doe de check

De kans bestaat dat jij ook een woekerpolis hebt. Dit controleer je zo:

 • Kies de naam van je aanbieder of verzekeraar.
 • Kies het product dat je hebt afgesloten.

Het maakt het niet uit of de polis nog loopt, is beëindigd, premievrij is gemaakt, of afgekocht. Je hoeft geen lid te zijn van de Consumentenbond.

We sloten al regelingen met Achmea, Allianz, a.s.r. (waaronder Aegon), Nationale-Nederlanden (waaronder ABN AMRO en Delta Lloyd) en Athora (waaronder Reaal en Zwitserleven). De onderhandelingen met de Goudse zijn in een vergevorderd stadium. Je kunt je niet meer aanmelden voor al deze verzekeraars.

Hoe werkt het?

Wij strijden tegen grote bedrijven die misbruik maken van hun macht. Als jij de dupe wordt van zo'n bedrijf, heb je recht op schadevergoeding. Maar, in je eentje maak je geen schijn van kans. Wij verenigen gedupeerde consumenten en gaan namens hen het juridische gevecht aan. Dat doen we voor deze actie samen met massaclaimspecialist ConsumentenClaim.
 • meld-je-aan-1200x800px

  1. Meld je aan

  Samen staan we sterk. Doe de woekerpolis-check en meld je aan. We houden je op de hoogte van de vorderingen. Je hoeft geen lid te zijn van de Consumentenbond.

 • stappen-naar-de-rechter-1200x800px

  2. Onderhandelen

  Samen met ConsumentenClaim en Vereniging Woekerpolis onderhandelen we met verzekeraars. We hebben al regelingen getroffen met Achmea, Aegon, a.s.r., Allianz, Nationale-Nederlanden, Reaal en Zwitserleven.

 • vergoeding-1200x800px

  3. Compensatie

  We willen dat zoveel mogelijk gedupeerden een fatsoenlijke compensatie krijgen voor de geleden schade.

Tijdlijn

22 maart 2024

Laatste grote verzekeraar ook overstag

De Consumentenbond, ConsumentenClaim, Stichting Woekerpolisproces, Vereniging Woekerpolis.nl en Wakkerpolis zijn het eens geworden over een schikking met Reaal voor gedupeerden van woekerpolissen. Het is de vijfde schikking die we treffen in de woekerpolisaffaire.

Onder de schikking vallen ook de beleggingsverzekeringen van Zwitserleven en andere rechtsvoorgangers. Met de deal is een bedrag gemoeid van €70 miljoen. Alle collectieve procedures tegen Reaal worden stopgezet.

Lees het nieuwsbericht

Reaal woekerpolis nieuws
16 februari 2024

Ook schikking met Achmea

En dat is vier!

De Consumentenbond, ConsumentenClaim, Wakkerpolis, Stichting Woekerpolisproces en Vereniging Woekerpolis.nl zijn het eens geworden over een schikking met Achmea voor gedupeerden van woekerpolissen. Het is de vierde schikking die we treffen in de woekerpolisaffaire. Eerder waren er al overeenkomsten met Allianz, a.s.r. en Nationale-Nederlanden.

Onder de schikking vallen de beleggingsverzekeringen van Avéro Achmea, Centraal Beheer, FBTO en Interpolis. Met de deal is een bedrag gemoeid van €60 miljoen. Alle collectieve procedures tegen Achmea worden stopgezet.

Lees het nieuwsbericht

Wat zeggen anderen over de woekerpolis-claim?

 • Jessica

  Review sterren test 900x600

  Woekerpolis-claim Allianz

  'Heel duidelijk proces m.b.t. afhandeling van de claim. Consumentenbond heeft mij goed ondersteund met heldere informatie over te nemen stappen en wat ik aan diende te leveren. Met uiteindelijk super resultaat d.m.v. de compensatie die eruit voortgekomen is.'
   

 • JolRas

  Review sterren test 900x600

  Woekerpolis-claim Allianz

  'Ik was erg blij met de hulp i.v.m. deze claim. Het was wat werk om de juiste documenten te uploaden, maar nadat dit was gebeurd hoefde ik niets anders meer te doen dan afwachten. Dat leek lang, maar het resultaat was er naar. Complimenten!'
   

 • Leo Bedaux

  Review sterren test 900x600

  Woekerpolis-claim Allianz

  'De claim bij Allianz polis is voor mij succesvol verlopen. Zeer veel waardering voor de support van de Consumentenbond, zonder die steun had ik de claim laten lopen!
  Ik ben goed op de hoogte gehouden van de voortgang, de afhandeling is probleemloos verlopen!'

   

Veelgestelde vragen