! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

TikTok niet ok

TikTok schendt de privacy van kinderen. TikTok moet hiermee stoppen en een schadevergoeding betalen. Wij werken samen met de Stichting Take Back Your Privacy om dit voor elkaar te krijgen. Meld je (kind) aan en steun onze actie tegen TikTok.

Claim je compensatie

 • Privacyschending en meer

  Er zijn privacyregels en zelfs specifieke regels om kinderen te beschermen. TikTok negeert deze. Het bedrijf verzamelt veel te veel privéinformatie. En dit zonder toestemming van de ouders. Die informatie gebruikt TikTok om voor (veel) geld advertenties te verkopen. Zo komt allerlei persoonlijke informatie over kinderen terecht bij anderen die het niet horen te hebben.

 • Stoppen & schadevergoeding

  TikTok maakt van kinderen het product. De adverteerders zijn de echte klanten. TikTok gebruikt privéinformatie van kinderen voor advertenties en verdient hier honderden miljoenen euro's mee. Wij vinden dat TikTok moet compenseren voor de schade die kinderen hebben geleden. En TikTok moet stoppen met deze praktijken. De privacy van kinderen moet weer worden hersteld: verzamelde gegevens moeten worden verwijderd.

 • Meld je kind aan

  Vind jij ook dat TikTok zich aan de privacywetten moet houden? En vind je dat je kinderen recht hebben op compensatie? Meld je dan aan. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat TikTok respect heeft voor de privacy van kinderen. Kinderen moeten veilig online kunnen opgroeien.

  Direct aanmelden

Meer weten?

Lees onderstaande vragen en antwoorden

Tot nu toe

 • Actie Succes | 6 september 2021

  Aantal aanmelders ruim 35.000!

  Het aantal aanmelders voor onze TikTok-claim is momenteel ruim 35.000. Daar zijn we heel blij mee. Het geeft maar weer eens aan hoeveel mensen de privacy (van kinderen) belangrijk vinden en ons werk steunen.

  Je kunt je (kind) nog steeds aanmelden. Let op: je moet wel 18 jaar zijn om je aan te melden. Ben je dat (nog) niet? Vraag dan aan je ouders of verzorgers om het voor jou te doen.

  Meld je aan voor de TikTok claim

 • Nieuws | 31 augustus 2021

  TikTok gedagvaard om schending rechten kinderen

  De Stichting Take Back Your Privacy (TBYP) daagt in samenwerking met de Consumentenbond TikTok voor de rechter. Eerder legden de organisaties al eisen neer bij het bedrijf wegens het schenden van de privacy en de consumentenrechten van kinderen. Gesprekken hierover met TikTok liepen echter op niets uit. 

  Lees hier het gehele bericht

 • Artikel | 16 augustus 2021

  TikTok is niet ok, maar waarom dan?

  De Consumentenbond en de Stichting Take Back Your Privacy starten een actie tegen TikTok. Een zogenaamde claim. Waarom doen wij dat?

  Lees de uitleg aan (je) kinderen

 • In de media | 22 juli 2021

  €750.000 boete TikTok flinke opsteker voor consumenten

  De €750.000 boete die de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) TikTok heeft opgelegd wegens het schenden van de privacy van kinderen is een flinke opsteker voor consumenten. Dat vinden de Consumentenbond en de Stichting Take Back Your Privacy, die in juni namens kinderen een claim van €1,5 miljard bij het populaire videoplatform neerlegden.

  Lees meer

 • Artikel | 24 juni 2021

  Wat heeft TikTok fout gedaan?

  Privacy 1 1200x800

  TikTok schendt de privacy van (je) kinderen. Hoe zit dat?

  Lees meer over de privacyschending(en) van TikTok.

   

 • Nieuws | 24 juni 2021

  TikTok ontvangt claim van 1,5 miljard euro voor schending privacy van kinderen

  Privacy 2 1200x800

  TikTok moet Nederlandse kinderen een schadevergoeding betalen voor het onrechtmatig verzamelen en verhandelen van hun gegevens. Ook moet het bedrijf verzamelde gegevens verwijderen, en zich voortaan aan de wet houden. Dat eisen de Consumentenbond en Stichting Take Back Your Privacy. Als TikTok niet op de eisen ingaat, dan stapt de Stichting in samenwerking met de Consumentenbond naar de rechter.

  Lees het hele nieuwsbericht

 • Actie gestart | 24 juni 2021

  Start claim actie TikTok

  Kinderen mobiel TikTok 1200x800

  De claim-actie tegen TikTok gaat van start op donderdag 24 juni 2021. We hebben ook jouw steun nodig! 

  Lees onze gezamenlijke privacyverklaring

Goeie actie? Word lid

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor de belangen van álle consumenten in Nederland? Steun ons dan en word lid. Kies het lidmaatschap dat het beste bij je past. Bijvoorbeeld toegang tot al onze testinformatie voor producten en diensten. Of juridische hulp bij consumentenproblemen.

Kies je lidmaatschap