icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

TikTok-claim

TikTok schendt privacy van kinderen. Claim vergoeding!

TikTok heeft lak aan privacyregels en verzamelt en verhandelt privé-informatie zonder dat je als ouder of verzorger daar toestemming voor hebt gegeven. TikTok moet hier direct mee stoppen en een schadevergoeding betalen. Steun onze actie en meld je (kind) nu gratis aan.

Wil je weten hoe het precies zit? Lees de veelgestelde vragen.

tiktok-beeldsept-2022-1200x800px
Al 50.000+ deelnemers

Wat is er mis

TikTok verwerkt op grote schaal persoonsgegevens van kinderen zonder toestemming van ouders of verzorgers. TikTok verdient hier jaarlijks miljarden euro’s aan. Er wordt opzettelijk slecht geïnformeerd zodat kinderen niet weten dat hun privacy wordt geschonden. Ook kampt de app met beveiligingsproblemen.

Onze eisen

TikTok moet een schadevergoeding van 2 miljard betalen, stoppen met het verzamelen van overmatig veel gegevens van kinderen en alle persoonsgegevens die onrechtmatig zijn gekaapt vernietigen.

Wat gaan we doen

Alleen samen kunnen we zorgen dat TikTok de privacy van kinderen niet meer schendt. Meld je (kind) nu gratis aan en claim een schadevergoeding. Wij gaan voor jou het juridisch gevecht aan.

Meld je (kind) gratis aan

 

 

'TikTok maakt zich schuldig aan ernstige schendingen van fundamentele rechten. Dat moet zo snel mogelijk stoppen.'

Friederike van der Jagt, voorzitter Stichting Take Back Your Privacy

 

Hoe werkt het?

Wij strijden tegen grote bedrijven die misbruik maken van hun macht. Als jij de dupe wordt van zo'n bedrijf, heb je recht op schadevergoeding. Maar, in je eentje maak je geen schijn van kans. Wij verenigen jou en andere gedupeerde consumenten en gaan namens jullie het juridisch gevecht aan. Dat doen we samen met Stichting Take Back Your Privacy (TBYP). ConsumentenClaim verwerkt de aanmeldingen van alle deelnemers.
 • meld-je-aan-1200x800px

  1. Meld je aan

  Meld je gratis aan. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van de Consumentenbond.

 • stappen-naar-de-rechter-1200x800px

  2. Wij stappen naar de rechter

  Stichting TBYP stapt in samenwerking met de Consumentenbond naar de rechter om de privacy-schendingen van TikTok te stoppen en een schadevergoeding te eisen.

 • vergoeding-1200x800px

  3. Je krijgt een vergoeding

  Bij een schikking of positieve uitspraak krijg je een schadevergoeding uitgekeerd. Afhankelijk van hoeveel TikTok moet vergoeden van de rechter, wordt de hoogte van de vergoeding bepaald.

  Van die vergoeding wordt een percentage ingehouden. Als er geen schadevergoeding komt, betaal je ook niks. No cure, no pay.

Help! Mijn kind is online

Natuurlijk wil je dat je kind of kleinkind veilig online opgroeit. In 4 weken leren we je alles over sluikreclame, filterbubbels en instellingen voor smartphones en tablets. Je ontvangt elke vrijdag een e-mail.

Meld je aan voor de e-mailreeks

Tijdlijn

11 oktober 2023

Uitspraak mondelinge behandeling: 11 oktober 2023

De vorige zitting van de claim tegen TikTok was op woensdag 28 juni 2023. Toen vond er een mondelinge behandeling plaats.

Tijdens deze behandeling heeft Take Back Your Privacy toegelicht waarom zij de rechtszaak namens Nederlandse kinderen mogen voeren (‘ontvankelijk’ is). Wij werken samen met deze stichting. Ook heeft Take Back Your Privacy tijdens deze behandeling besproken waarom zij de aangewezen exclusieve belangenbehartiger moeten zijn.

Op 11 oktober zal de rechter hierover uitspraak doen. 

15 september 2023

Ierse waakhond legt TikTok boete op van €345 miljoen

De DPC, de Ierse toezichthouder voor privacy, legt TikTok een boete op van €345 miljoen voor het schenden van de privacy van kinderen. 

Lees meer

Veelgestelde vragen

Goeie actie? Word lid

Eerlijk is eerlijk, de Consumentenbond is nergens zonder zijn leden. Hoe meer steun hoe meer wij kunnen strijden voor een eerlijke en veilige markt. Steun ons ook. Je bent al lid voor €3 per maand.

header-geld-en-recht-1200x800px