Facebook in de fout
Facebook schond jouw privacy. Daarom willen wij Facebook dwingen jou te compenseren. We strijden hiervoor samen met de Data Privacy Stichting. Steun ons en meld je nu aan.

Privacyschending
Facebook verzamelde privégegevens over jou. Het speelde gegevens door en gebruikte privégegevens die jij nooit openbaar wilde maken om adverteerders te helpen jou te bereiken. Dit is gebeurd zonder je dat te zeggen en zonder je toestemming.
Compensatie
Je wordt gevolgd op Facebook, maar ook daarbuiten. Dit levert Facebook miljarden op via advertentieverkoop en overeenkomsten met derden. Facebook zou jou moeten compenseren, omdat het jouw privacy schond. Het schenden van je privacy mag niet meer gebeuren.
Meld je aan!
Vind jij ook dat je recht hebt op compensatie en dat Facebook een prijs zou moeten betalen voor het schenden van jouw privacy? Meld je dan aan! Het schenden van jouw privacy mag niet meer gebeuren: jij moet de regie over privégegevens hebben en houden. Samen staan we sterk.
Wat heeft Facebook fout gedaan?
Facebook heeft op verschillende punten wetten overtreden. Facebook schond jouw privacy. Wat ging er precies fout?
Wat zijn de privacy-overtredeningen van Facebook?
Vragen & antwoorden over de Facebook-actie
Wat wil de Consumentenbond samen met de Data Privacy Stichting bereiken? En hoe dan? Wie kan zich aanmelden?
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wat gaan de Consumentenbond en de Data Privacy Stichting doen?
Wie is de Data Privacy Stichting?
Wie kan zich aanmelden?
Hoe werkt het met de inschrijving?
Hoeveel krijg ik gecompenseerd?
Is de Consumentenbond tegen Facebook?
Hoe bescherm ik mijn persoonlijke gegevens?
Tot nu toe
- Nieuws |
Uitspraak Rechtbank van 1 februari is uitgesteld
We hebben bericht ontvangen van de Rechtbank. De Rechtbank zou een uitspraak doen in onze Facebook-actie op 1 februari 2023. Die uitspraak, dat vonnis, is uitgesteld naar 15 maart 2023.
We houden je op de hoogte!
- Nieuws |
Belangrijke overwinning: Meta schikt in VS voor $725 miljoen
Facebook-moederbedrijf Meta is in de Verenigde Staten een schadevergoeding van bijna driekwart miljard dollar overeengekomen voor het illegaal delen van gebruikersgegevens. De uitspraak is ook belangrijk voor de rechtszaak die de Consumentenbond samen met Data Privacy Stichting voert tegen Facebook.
Goeie actie? Word lid
De Consumentenbond bestaat voor en dankzij jou. Als je lid wordt, steun je ons werk en kunnen we blijven strijden voor een eerlijke en veilige markt. Vind jij dat net als wij belangrijk? Voor €5 per maand heb je direct toegang tot meer dan 1500 testresultaten. En kunnen wij voor jouw belangen op blijven komen. Doen dus!