! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Facebook in de fout

Facebook schond jouw privacy. Daarom willen wij Facebook dwingen jou te compenseren. We strijden hiervoor samen met de Data Privacy Stichting. Steun ons en meld je nu aan.


Ja, ik meld me aan

 • Privacyschending

  Facebook verzamelde privégegevens over jou. Het speelde gegevens door en gebruikte privégegevens die jij nooit openbaar wilde maken om adverteerders te helpen jou te bereiken. Dit is gebeurd zonder je dat te zeggen en zonder je toestemming.

   

  Wat doet Facebook fout

 • Compensatie

  Je wordt gevolgd op Facebook, maar ook daarbuiten. Dit levert Facebook miljarden op via advertentieverkoop en overeenkomsten met derden. Facebook zou jou moeten compenseren, omdat het jouw privacy schond. Het schenden van je privacy mag niet meer gebeuren.

   

  Hoe pakken we dit aan?

 • Meld je aan!

  Vind jij ook dat je recht hebt op compensatie en dat Facebook een prijs zou moeten betalen voor het schenden van jouw privacy? Meld je dan aan! Het schenden van jouw privacy mag niet meer gebeuren: jij moet de regie over privégegevens hebben en houden. Samen staan we sterk.

   

  Ja, ik meld me aan

Tot nu toe

 • Actie Succes | 24 augustus 2020

  Ruim 180.000 aanmelders

  Ruim 180.000 consumenten hebben zich aangemeld voor onze actie richting Facebook. Wederom dank! Je kunt je nog steeds aanmelden

 • Nieuws | 20 juli 2020

  Dank je wel- mail naar aanmelders

  Dankjewel!

  Je hebt je samen met meer dan 165.000 anderen aangemeld voor de actie ‘Facebook in de fout.’ Samen met de Data Privacy Stichting gaan wij nu strijden voor compensatie voor de privacyschendingen van Nederlandse Facebookgebruikers. 

  We vinden dat Facebook met een regeling moet komen die voldoende compensatie biedt voor wat het platform fout heeft gedaan. Daarover willen we met Facebook in gesprek. En zo nodig zullen we onze eisen via de rechter afdwingen.

  We weten nog niet hoe dit traject precies zal gaan verlopen en hoe lang het gaat duren. Verwacht dus niet op korte termijn uitsluitsel hierover. Maar je kunt ervan uitgaan dat we er alles aan zullen doen om zo snel mogelijk een goede compensatie te regelen.

  We houden je via e-mail op de hoogte van de ontwikkelingen van deze actie. 

 • Actie Succes | 8 juli 2020

  Al meer dan 100.000 aanmelders!

  Meer dan 100.000 mensen hadden zich tot vanochtend, dat is binnen 1 dag, al aangemeld voor onze Facebook-actie. Dank daarvoor. Aanmelden kan nog steeds. 

 • Nieuws | 7 juli 2020

  Consumentenbond: ‘Facebook moet gebruikers compenseren’

  Mediapool FB 1200x800

  Facebook moet zijn gebruikers in Nederland compensatie betalen voor het schenden van hun privacy. Dat vinden de Consumentenbond en de Data Privacy Stichting (DPS). Deze partijen hebben de handen ineen geslagen om Facebook tot compensatie te dwingen. In samenwerking met de Consumentenbond heeft de Stichting Facebook gedagvaard. De Consumentenbond roept consumenten op zich aan te sluiten bij de actie. 

  Lees het nieuwsbericht

 • Actie gestart | 7 juli 2020

  Actie tegen Facebook gestart

  Facebook actie groep mensen

  Op 7 juli zijn we begonnen met actie tegen Facebook. We hebben ook jouw steun nodig. 

  Meld je aan!

Jouw steun is hard nodig!

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor de belangen van álle consumenten in Nederland? Steun ons dan en word lid! Kies het lidmaatschap dat het beste bij je past. Bijvoorbeeld toegang tot al onze testinformatie voor producten en diensten. Of juridische hulp bij consumentenproblemen.

Ja, ik steun de Consumentenbond