icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Facebook in de fout

Facebook schond jouw privacy. Daarom willen wij Facebook dwingen jou te compenseren. We strijden hiervoor samen met de Data Privacy Stichting. Steun ons en meld je nu aan.

beeldFB-2-1200x800px
 • Privacyschending

  Facebook verzamelde privégegevens over jou. Het speelde gegevens door en gebruikte privégegevens die jij nooit openbaar wilde maken om adverteerders te helpen jou te bereiken. Dit is gebeurd zonder je dat te zeggen en zonder je toestemming.

   

  Wat doet Facebook fout

 • Compensatie

  Je wordt gevolgd op Facebook, maar ook daarbuiten. Dit levert Facebook miljarden op via advertentieverkoop en overeenkomsten met derden. Facebook zou jou moeten compenseren, omdat het jouw privacy schond. Het schenden van je privacy mag niet meer gebeuren.

   

  Hoe pakken we dit aan?

 • Meld je aan!

  Vind jij ook dat je recht hebt op compensatie en dat Facebook een prijs zou moeten betalen voor het schenden van jouw privacy? Meld je dan aan! Het schenden van jouw privacy mag niet meer gebeuren: jij moet de regie over privégegevens hebben en houden. Samen staan we sterk.

   

  Ja, ik meld me aan

Hoe werkt het?

Wij strijden tegen grote bedrijven die misbruik maken van hun macht. Als jij de dupe wordt van zo'n bedrijf, heb je recht op schadevergoeding. Maar, in je eentje maak je geen schijn van kans. Wij verenigen gedupeerde consumenten en gaan namens hen het juridisch gevecht aan. Dat doen we samen met de Data Privacy Stichting en ConsumentenClaim.

Veelgestelde vragen

Tot nu toe

 • Nieuws |

  Uitspraak Rechtbank van 1 februari is uitgesteld

  We hebben bericht ontvangen van de Rechtbank. De Rechtbank zou een uitspraak doen in onze Facebook-actie op 1 februari 2023. Die uitspraak, dat vonnis, is uitgesteld naar 15 maart 2023.

  We houden je op de hoogte!

 • Nieuws |

  Belangrijke overwinning: Meta schikt in VS voor $725 miljoen

  Facebook-moederbedrijf Meta is in de Verenigde Staten een schadevergoeding van bijna driekwart miljard dollar overeengekomen voor het illegaal delen van gebruikersgegevens. De uitspraak is ook belangrijk voor de rechtszaak die de Consumentenbond samen met Data Privacy Stichting voert tegen Facebook.

  Lees meer

Goeie actie? Word lid

De Consumentenbond bestaat voor en dankzij jou. Als je lid wordt, steun je ons werk en kunnen we blijven strijden voor een eerlijke en veilige markt. Vind jij dat net als wij belangrijk? Voor €5 per maand heb je direct toegang tot meer dan 1500 testresultaten. En kunnen wij voor jouw belangen op blijven komen. Doen dus!

Bekijk onze lidmaatschappen