Google schendt jouw privacy
En verdient hier ieder jaar miljarden aan. We willen Google dwingen om te stoppen met het schenden van jouw privacy en om jou te compenseren. We strijden hiervoor samen met de Stichting Bescherming Privacybelangen. Steun onze actie en meld je nu gratis aan.

Wat is er mis?
Google schendt elke dag jouw online privacy en volgt stiekem je fysieke locatie. Google verzamelt, analyseert en deelt gegevens over jou met anderen en verdient daar miljarden aan. Zonder dat je daar iets tegen kunt doen. Dit is een inbreuk op jouw privacy.
Onze eisen
Google moet stoppen met het schenden van je privacy en een schadevergoeding betalen. Wij eisen ook dat Google structurele veranderingen doorvoert zodat het niet langer je privacy schendt. Google maakt van jou een product en incasseert jaarlijks miljarden aan advertentieverkoop.
Wat gaan we doen?
Wij gaan voor jou het juridische gevecht aan. Je moet weten waar je aan toe bent en controle hebben over de gegevens die je met Google en zijn partners deelt. Meld je nu gratis aan en claim een vergoeding en je privacy terug.
Een Gmail-account of iets 'googlen'?
Maak jij gebruik van diensten als Google Search, Google Chrome, Google Maps, YouTube, Gmail of heb je een Android-telefoon? Als dat zo is, dan heeft Google jouw privacy geschonden. Want Google verwerkt gegevens van jou, zonder dat je dit weet en zonder jouw toestemming. Het gaat onder andere om je locatiegegevens, surfgedrag en appgebruik. Bovendien houdt Google 24 uur per dag je activiteiten bij. Het combineert de gegevens over jou van verschillende Google-producten en -diensten die je gebruikt om een persoonlijk profiel van je te maken. Google gebruikt deze persoonlijke profielen om gerichte advertenties te verkopen.
Privacy is een grondrecht en een voorwaarde om vrij te zijn in wie je bent en wat je doet. Google schendt dit recht. Meld je nu gratis aan en claim een schadevergoeding en je privacy terug.
Hoe werkt het?
1. Meld je aan
Meld je gratis aan voor de Google-claim en zorg dat Google jou niet meer als product gebruikt en je privacy respecteert. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van de Consumentenbond.
2. We stappen naar de rechter
Stichting Bescherming Privacybelangen stapt in samenwerking met de Consumentenbond naar de rechter om de schendingen van Google te stoppen en een schadevergoeding te eisen. We zetten deze stap als de al verstuurde brief niet tot een overeenstemming leidt.
3. Je krijgt een vergoeding
Als de rechter ons in het gelijk stelt, ontvang je een schadevergoeding. Daarvan krijgt de Stichting een percentage. De Stichting draagt alle ontvangen bedragen af aan de financier van de procedure. Als er geen schadevergoeding komt, betaal je ook niks. No cure, no pay.
Veelgestelde vragen
Wat doet Google fout?
Welke schade heb ik geleden?
Wat eisen wij van Google?
Hoe werkt je aanmelding?
Wie kan zich aanmelden?
Om hoeveel schadevergoeding gaat het?
Wie zijn de samenwerkende partijen?
Wat is het aandeel van de Consumentenbond in deze claim?
Wat is de Consumentenbond Claimservice?
Tijdlijn
23 mei 2023 Stichting Bescherming Privacybelangen en Consumentenbond binden strijd aan met Google wegens massale privacyschendingen
Techreus Google moet stoppen met het illegaal verzamelen en verwerken van gegevens van Nederlandse consumenten voor eigen commercieel gewin. Ook moet Google gebruikers een schadevergoeding betalen voor zijn langdurige en ongehoorde privacyschendingen. Dat eisen Stichting Bescherming Privacybelangen en de Consumentenbond. De Stichting en de Consumentenbond roepen consumenten op zich aan te sluiten bij de juridische actie tegen Google en hun rechten af te dwingen.
23 mei 2023 Actie gestart: Google schendt jouw online privacy en volgt stiekem je fysieke locatie
Op 23 mei 2023 zijn we gestart met onze massaclaim tegen Google. Meld je gratis aan en claim je schadevergoeding en je privacy terug.
25 november 2022 Vier jaar later: nog steeds geen besluit!
Na 4 jaar strijden is er nog altijd geen uitspraak over onze officiële klacht tegen Google. De Ierse toezichthouder, de DPC, is nog steeds bezig met het eigen onderzoek. En in de tussentijd trekt het miljardenbedrijf zich niets aan van de regels. Ook verrijkt het zich over de rug van jouw privacy.
We verwachten wel op, hopelijk, korte termijn een uitspraak van de DPC. We laten je dan zo snel mogelijk weten wat dat inhoudt.
Goeie actie? Word lid
Eerlijk is eerlijk, de Consumentenbond is nergens zonder zijn leden. Hoe meer steun hoe meer wij kunnen strijden voor een eerlijke en veilige markt. Steun ons ook. Je bent al lid voor €3 per maand.
