icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Claim je vergoeding bij Transavia

Tienduizenden passagiers hebben nog recht op een vergoeding van Transavia. Vaak zonder dat ze dat weten. Transavia keurt aanvragen voor vergoedingen onterecht af, of beantwoordt ze niet. Daarom helpen we passagiers een handje.

vliegtuig-passagiers
 • Waarom een vergoeding?

  Transavia wijzigde en annuleerde het afgelopen jaar de vluchten van tienduizenden passagiers. 

 • Heb ik recht op vergoeding?

  Je hebt vaak recht op een vergoeding als je maatschappij de vluchttijden of het reisschema flink verandert.

 • Dit doen we

  We helpen je nu om een vergoeding te krijgen. En starten een procedure om het voor de toekomst beter te regelen.

Transavia moet vergoeden

Sinds dit voorjaar annuleerde en wijzigde Transavia honderden vluchten, bijvoorbeeld vanwege een tekort aan piloten. Getroffen passagiers hebben vaak recht op een financiële vergoeding, variërend van €125 tot €600 per persoon. Ook als Transavia hen in de 2 weken voor hun vlucht informeerde over die wijziging. Veel reizigers weten dat niet, of worden door de website of klantenservice afgewezen als ze om die vergoeding vragen. De website was onduidelijk en bevatte veel drempels. De klantenservice verwijderde per ongeluk openstaande claims en paste de regels niet altijd juist toe.

We helpen je nu om een vergoeding te krijgen en starten een procedure tegen Transavia om het voor de toekomst beter te regelen.

Hoe krijg je een vergoeding?

Je hebt 2 jaar de tijd om een vergoeding aan te vragen. Daarna vervalt je recht. We helpen je graag om te krijgen waar je recht op hebt.
 • meld-je-aan-1200x800px

  Controleer je rechten

  Bij langdurige vertragingen, annuleringen en wijzigingen in je vluchtschema heb je vaak recht op een vergoeding. 

  Lees alles over je rechten bij vliegen en vluchtvertraging. Of beantwoord enkele vragen op onze claimservicepagina, dan kijken wij waar je recht op hebt.

 • stappen-naar-de-rechter-1200x800px

  Claim zelf je vergoeding

  Je kunt via de site van Transavia zelf je claim indienen. Houd wel rekening met lange wachttijden.

  Ben je lid van de Consumentenbond? Leden met lidmaatschap Geld & Recht en Volledig & Vertrouwd kunnen voorbeeldbrieven gebruiken om zelf een claim in te dienen. Wijst Transavia je claim onterecht af? Doe dan een melding bij de toezichthouder.

 • vergoeding-1200x800px

  Laat je bijstaan

  In plaats van zelf te claimen, kun je dat ook laten doen. Bijvoorbeeld door je rechtsbijstandverzekering. Of door een claimbureau, zoals de Consumentenbond Vlucht Claim Service

  Je betaalt pas voor deze dienst als het lukt om de vergoeding te krijgen. De kosten zijn 29% van het claimbedrag, plus €33 administratiekosten. Leden krijgen automatisch 3% korting.

  Naar Vlucht Claim Service

Is je claim onterecht afgewezen?

Voor de procedure tegen Transavia hebben we zoveel mogelijk praktijkvoorbeelden nodig. Heb je recht op een vergoeding, maar wees Transavia je claim onterecht af? Je helpt ons met de procedure als je daar een melding over doet bij ons meldpunt Eerlijk. 

Help je mee om de wereld een beetje eerlijker maken?

Meld je ervaring

 

 

 

 

Tijdlijn

22 december 2022

Consumentenbond sleept Transavia voor de rechter

De Consumentenbond sleept Transavia voor de rechter om de luchtvaartmaatschappij te dwingen reizigers te compenseren voor geannuleerde of gewijzigde vluchten. Ondanks verschillende gesprekken blijft Transavia structureel claims van gedupeerde reizigers afwijzen.

Lees het volledige nieuwsbericht

23 november 2022

In gesprek met Transavia

De Consumentenbond spreekt met Transavia over de tekortkomingen op de website en de openstaande claims en klachten. Transavia verbetert haar website op enkele punten om het gemakkelijker te maken een vergoeding te claimen. Maar wil passagiers die waarschijnlijk recht hebben op een vergoeding, niet zelf benaderen. Ook niet als ze eerder onterecht zijn afgewezen door de website of klantenservice van Transavia.

22 september 2022

Tienduizenden reizigers lopen compensatie mis door fout Transavia

Door een fout op haar website wijst Transavia reizigers die recht hebben op compensatie, onterecht af. De Consumentenbond heeft Transavia op de fout gewezen en geëist dat het deze zo snel mogelijk herstelt. Ook wil de Consumentenbond dat Transavia de tienduizenden passagiers die mogelijk toch recht hebben op compensatie, actief benadert. Die kunnen dan alsnog een compensatieverzoek indienen.

Lees het volledige nieuwsbericht

15 juli 2022

Transavia gaat klanten opnieuw informeren en compensatie betalen

Transavia gaat reizigers opnieuw informeren over al hun rechten bij geannuleerde vluchten. Dat is de uitkomst van gesprekken tussen de Consumentenbond en de luchtvaartmaatschappij. Klanten die door onvolledige informatie extra kosten hebben gemaakt, krijgen dat vergoed.

Lees het volledige nieuwsbericht

Goeie actie? Word lid

Eerlijk is eerlijk, de Consumentenbond is nergens zonder zijn leden. Hoe meer steun hoe meer wij kunnen strijden voor een eerlijke en veilige markt. Steun ons ook. Je bent al lid voor €3,25 per maand.

header-geld-en-recht-1200x800px