icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Badkamerreinigers

Met een goede badkamerreiniger is de badkamer poetsen een fluitje van een cent. Bekijk de testresultaten en ontdek welke badkamerreinigers écht werken.

Kies de beste badkamerreiniger voor jou

Bekijk de beste
predicaatjes-nieuwe header dossierhomepages

We hebben .... Badkamerreinigers getest

Resultaten worden opgehaald...

Advies & tips

 • In de winkel vind je allerlei badkamerreinigers. Goed nieuws: uit onze test blijkt dat een aantal huismerken prima resultaat leveren. Ook fijn voor je portemonnee.

  Experimenteer met de inwerktijd

  De instructies op de verpakking zijn niet altijd duidelijk. Bijvoorbeeld over de hoeveelheid die je moet gebruiken en hoelang de reiniger moet inwerken. Laat het product in elk geval enkele minuten inwerken. Bij goede reinigers moet de aanslag na het afspoelen verdwenen zijn. Zelfs zonder boenen. Is dat niet het geval? Laat de badkamerreiniger dan langer inwerken.

  Spoel goed af

  Om kalk te verwijderen, bevatten badkamerreinigers een zuur. Dit kan materialen in je badkamer aantasten. Vooral poreuze materialen, zoals tegelvoegen, marmer en sommige plastics zijn hier gevoelig voor. Spoel de reiniger daarom goed na met water.

  Azijn als alternatief

  Geen badkamerreiniger in huis? Met azijn kom je ook een heel eind. Daarmee krijg je kalkaanslag goed weg en het beschermt ook aardig tegen kalk. Het is alleen minder geschikt om kalkzeep (kalk vermengd met zeepresten) te verwijderen.

 • Advies badkamer schoonmaken

Hoe wij testen

 • Hoe wij testen badkamerreinigers
 • Kalk en kalkzeep zijn de vervelendste soorten vuil in je badkamer. Om te testen hoe goed een badkamerreiniger kalk verwijdert, dompelen we een stuk marmer - dat van nature veel kalk bevat - tien minuten in de reiniger. Na afspoelen en drogen wegen we het plaatje om te kijken hoeveel kalk er is opgelost. 

  We onderzoeken ook hoe goed een reiniger kalkzeep verwijdert. Dat doen we door te testen bij welke inwerktijd 90% van de kalkzeep op een speciale tegel is verwijderd. We brengen het concentraat rechtstreeks uit de fles aan. We kijken ook hoeveel kalkzeep weg is na exact vijf minuten.

  Daarnaast testen we hoe goed de badkamerreinigers beschermen tegen kalkaanslag. Of de badkamerreiniger je badkamer niet aantast. Hoe makkelijk de reinigers in gebruik zijn. Of je een streeploos resultaat krijgt na het schoonmaken. En hoe duurzaam de reinigers zijn.

  Lees meer over onze predicaten Beste Koop, Beste uit de Test en Groene Keuze.

Hoe bevalt je badkamerreiniger?

 • Help anderen met een review over jouw badkamerreiniger.

  Je hoeft geen lid te zijn van de Consumentenbond om een review te schrijven over een product dat we hebben getest. Wel vragen we je e-mailadres. Dit gebruiken we alleen om je een link te sturen waarmee je jouw review bevestigt.

  • Ga naar het reviewformulier van badkamerreinigers.
  • Selecteer het merk en type van de reiniger waar je een review over wilt schrijven.
  • Geef sterren voor onderdelen waar we op testen.
  • Beantwoord alle overige vragen over het product.
  • Vul je e-mailadres in.
  • Klik op de knop 'Verstuur review'. 
 • Badkamerreiniger-grijs-1200x800