icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Weg met advertenties

Heb je last van plots opduikende advertenties, een ongewenste knoppenbalk of is je pc heel traag geworden? Dan is je computer waarschijnlijk besmet met advertentiesoftware. Met AdwCleaner verwijder je deze rommel.

   Gepubliceerd op:28 augustus 2023

AdwCleaner-2

Stappenplan

1. Installeer het gratis programma.
Ga naar nl.malwarebytes.com/adwcleaner en klik op 'Gratis downloaden'. De download start meteen. AdwCleaner is een zogeheten draagbaar programma: het werkt zonder dat je het hoeft te installeren. Je kunt het starten door dubbel te klikken op het gedownloade bestand. Je vindt het standaard in de map Downloads.

2. Instellingen
Je hoeft niets aan de instellingen te veranderen. Het programma stelt de taal zelf in op Nederlands. Zo niet, klik dan op 'Instellingen' en scrol naar beneden.

3. Scannen
Klik op 'Scan nu' om het programma te laten zoeken naar advertentiesoftware en potentieel ongewenste programma’s (POP's). De scan kost weinig tijd.

4. Standaardreparatie uitvoeren
Als er niets is gevonden, klik je op 'Sla standaardreparatie over'. Vindt AdwCleaner wel iets, kies dan 'Voer standaardreparatie uit'. Als je op 'Bekijk scanlogbestand' klikt, zie je waarnaar is gezocht.

5. Tweede scan
Is de computer schoongemaakt, voer dan voor de zekerheid en ter controle een tweede scan uit.

6. AdwCleaner wissen?
Je kunt het gewoon uit de map Downloads verwijderen. Het kan ook in het programma zelf: ga naar 'Instellingen', scrol helemaal naar beneden en klik op 'Verwijderen'. Hiermee wordt ook quarantaine-informatie verwijderd.