icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Pas op voor bestelfraude

Wordt er een pakket aan je deur bezorgd en heb je niets besteld? Of vraagt een pakketbezorger of je een pakketje voor de buren wilt aannemen? Neem het niet zomaar in ontvangst en doe eerst een veiligheidscheck.
wilma nijdam

Wilma Nijdam   Expert Geld & VerzekeringGepubliceerd op:14 juni 2021

Truc

Het Europees Consumenten Center Nederland (ECC) waarschuwde onlangs voor pakketjesfraude. Bij pakketjesfraude koopt een oplichter online een product onder een valse naam. Vervolgens kiest hij ervoor om achteraf te betalen. Het product laat hij op het adres van zijn slachtoffer bezorgen.

Vervolgens komt de oplichter het pakketje bij zijn slachtoffer ophalen. Hij komt met de smoes dat hij per ongeluk een verkeerd huisnummer heeft opgegeven. Het slachtoffer krijgt vervolgens de factuur.

Let hierop

Het ECC raadt aan om altijd naam en adres op het pakketje te controleren voordat je het aanneemt. Zie je een onbekende naam staan? Weiger dan het pakketje. Heb je het toch in ontvangst genomen? Geef het niet zomaar aan iemand mee. Neem contact op met de webwinkel om het terug te sturen.

Klarna en AfterPay

De Consumentenbond ontdekte eerder al dat bestelfraude met achterafbetaaldiensten AfterPay en Klarna mogelijk is. Wij riepen deze aanbieders toen op om hun beveiligsystemen te verbeteren.

Meer informatie