icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Medicijnkosten

Vraag: Als ik medicijnen bij de apotheek haal, moet ik hier circa €6 terhandstellingskosten voor betalen en bij een nieuw medicijn nog eens €6 voor een begeleidingsgesprek. Rekent een internetapotheek dat ook?


medicijn-bestelling-onlineAntwoord: Ook een internetapotheek rekent – naast de kosten van het geneesmiddel – voor ieder medicijn circa €6. Deze terhandstellingskosten vormen de vergoeding voor zijn dienstverlening. Bij een herhaalrecept blijft het hierbij. Gaat het om medicijnen die voor het eerst worden gebruikt of die langer dan een jaar niet zijn meegegeven, dan kan ook de internetapotheek hiervoor €6 rekenen. Daarvoor moet de (internet)apotheker wel een begeleidingsgesprek voeren. Bij een internetapotheek zou dat telefonisch kunnen gaan.

Zonder gesprek mag een apotheker alleen de terhandstellingskosten in rekening brengen. Rekent hij onterecht ook een begeleidingsgesprek? Kijk dan op consumentenbond.nl/zorgklachten hoe je hierover kunt klagen.

Sandra Mul, redacteur-onderzoeker Zorg Consumentenbond
Gezondgids 5, oktober 2016

Bekijk onze video: Kosten eerste uitgifte bij de apotheek

Terug naar het overzicht

 

Gezondgids

Wil je bewust en gezond leven? Laat de Gezondgids je daarbij helpen, met tests van voedsel en medicijnen. Maar ook met praktische tips waar je elke dag iets mee kunt. Daarnaast geven we adviezen over hoe je klachten en gebreken voorkomt en je conditie op peil houdt en krijg je actueel gezondheidsnieuws.

Meer informatie over de Gezondgids

Gezondgids 6 2019 1200x1200