icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

KoopKracht gaat op boevenjacht

Nieuws
|
Een gestolen Ipad terug vinden? Welk programma kun je daar eigenlijk voor gebruiken en hoe werkt het? En als je je Ipad laat vallen? Welk hoesje beschermt dan het beste? Pim Muda gaat in de 10e aflevering van KoopKracht opzoek naar de antwoorden.

   Gepubliceerd op:16 april 2015

findmyiphone2

Bij elke smartphone, tablet of laptop kun je software installeren of activeren om hem op afstand op te sporen, te besturen of te blokkeren. Telefoons en tablets gebruiken gps om de plaats te bepalen en dat heeft op z'n best een nauwkeurigheid van rond de 20 meter. Bij laptops, die geen gps hebben, werkt de plaatsbepaling op basis van bekende wifi-netwerken in de buurt.

Pim Muda test met Vincent van Amerongen - hoofdredacteur Digitaalgids - één van de traceerapps om te kijken of èn hoe het werkt. Daarnaast bezoekt Pim met digitaal expert Yvo Verschoor een laboratorium om 2 Ipadhoezen te testen met een heuze valtest. Overleeft de Ipad dat?

Regionale omroepen

RTV Noord-Holland heeft KoopKracht samen met de Consumentenbond ontwikkeld. In de afleveringen neemt presentator Pim Muda consumenten mee door het soms ondoordringbare woud van producten, diensten en klachten, maar zoekt ook naar oplossingen.

KoopKracht is te zien bij regionale omroepen waaronder: RTV Noord Holland, AT5, Omroep West, Omroep Flevoland, RTV Utrecht en Omroep Brabant.

  • Bekijk de afleveringen van KoopKracht.