icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Burgerinitiatief moet einde maken aan schimmige kosten

Nieuws
|
ConsumentenClaim start samen met de Consumentenbond, de Vereniging Woekerpolis.nl en de Stichting Woekerpolisproces een burgerinitiatief om kapitaalverzekeringen transparanter te maken. Het doel is een wetswijziging zodat aanbieders consumenten voortaan volledig informeren over alle kosten in euro’s die ze op deze producten inhouden. 
joyce donat

Joyce Donat   WoordvoerderBijgewerkt op:18 juni 2020

burgerinitiatief kapitaalverzekeringen

 

In Nederland zijn miljoenen kapitaalverzekeringen afgesloten. Deze verzekeringen zijn bedoeld om kapitaal op te bouwen voor een huis, (aanvullend) pensioen of om te sparen voor de toekomst. Bij veel van deze kapitaalverzekeringen brengen de verzekeraars kosten in rekening, zoals fondsbeheerkosten, waarvan ze de hoogte niet inzichtelijk maken. 'Onaanvaardbaar en niet van deze tijd,' zegt Stef Smit, directeur van ConsumentenClaim.

De initiatiefnemers vinden dat bij financiële producten consumenten precies moeten kunnen zien wat er aan kosten wordt ingehouden. Alleen zo kunnen consumenten een verantwoorde beslissing nemen of ze de verzekering afsluiten, behouden of aanpassen. 

Burgerinitiatief tekenen

Om de wetswijziging op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen, zijn 40.000 handtekeningen nodig. De belangenorganisaties roepen consumenten op het ‘Burgerinitiatief: Transparante jaaroverzichten kapitaalverzekeringen’ te tekenen op tijdvoortransparantie.nl.

Lees ook: