icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Woekerpolis-claim

Verzekeraars verkochten straffeloos dure en risicovolle polissen aan onwetende verzekerden. Toen het mis ging kreeg de laatste groep de rekening. Al jarenlang lopen er procedures om dit onrecht recht te zetten. Langzaam maar zeker sluit het net zich rondom de verzekeraars.

Heb jij ook zo'n dure woekerpolis (gehad)? Aanmelden kan nog steeds.

nieuwe_header-woekerpolis_1200x800px
 • Probleem

  Verzekeraars hielden te hoge kosten in op jouw verzekering. Hierdoor is er op de einddatum te weinig geld beschikbaar.

 • Wat doet de Consumentenbond?

  Wij verzamelen de gegevens van gedupeerden en onderhandelen met diverse verzekeraars over een compensatieregeling.

 • Wat kun jij doen?

  Doe de woekerpolis-check en meld je aan. Het kan nog steeds!

Ik heb me eerder aangemeld, wat nu?

Wij verenigen gedupeerde consumenten en gaan samen het juridische gevecht aan. De inzet is een fatsoenlijke compensatieregeling. Dit doen we samen met onze partner ConsumentenClaim. 

Deze claim vervangt de collectieve procedures die we voerden tegen ASR en Nationale-Nederlanden. Om mee te kunnen doen, moet je je bij ons aanmelden. Oók als je dat al eerder hebt gedaan.

Meld je aan

 

Heb ik ook een woekerpolis?

Dat zou goed kunnen. Een woekerpolis is een levensverzekering waar te hoge kosten op zijn ingehouden. Het gevolg is dat er op de einddatum te weinig geld beschikbaar is.

De gevolgen zijn vaak ernstig. Een geplande studie of wereldreis gaan niet door. Een deel van de hypotheek kan niet worden afgelost of je pensioen valt veel lager uit dan verwacht.

Controleer je polis

Wat zeggen anderen?

 • Jessica

  Review sterren test 900x600

  Woekerpolis-claim Allianz

  'Heel duidelijk proces m.b.t. afhandeling van de claim. Consumentenbond heeft mij goed ondersteund met heldere informatie over te nemen stappen en wat ik aan diende te leveren. Met uiteindelijk super resultaat d.m.v. de compensatie die eruit voortgekomen is.'
   

 • JolRas

  Review sterren test 900x600

  Woekerpolis-claim Allianz

  'Ik was erg blij met de hulp i.v.m. deze claim. Het was wat werk om de juiste documenten te uploaden, maar nadat dit was gebeurd hoefde ik niets anders meer te doen dan afwachten. Dat leek lang, maar het resultaat was er naar. Complimenten!'
   

 • Leo Bedaux

  Review sterren test 900x600

  Woekerpolis-claim Allianz

  'De claim bij Allianz polis is voor mij succesvol verlopen. Zeer veel waardering voor de support van de Consumentenbond, zonder die steun had ik de claim laten lopen!
  Ik ben goed op de hoogte gehouden van de voortgang, de afhandeling is probleemloos verlopen!'

   

Tot nu toe

 • Nieuws |

  Gunstige uitspraak Hoge Raad

  Een compensatie van woekerpolisgedupeerden komt steeds dichterbij. De Hoge Raad oordeelde dat de rechter moet beoordelen welke informatie verzekerden moeten ontvangen. Het betoog van Nationale-Nederlanden dat is voldaan aan de toenmalige (minimale) eisen, is afgewezen. Dit is een enorme opsteker!

  De zaak gaat nu weer terug naar het Gerechtshof Den Haag waar het hoger beroep loopt. De kans is groot dat de rechter gaat oordelen dat niet alle noodzakelijke informatie is verstrekt aan verzekerden. De Consumentenbond wil in gesprek met Nationale-Nederlanden over de gevolgen van de uitspraak.

 • Nieuws |

  Gunstig advies advocaat-generaal

  Goed nieuws volgt uit een advies van de advocaat-generaal aan de Hoge Raad. Nationale-Nederlanden heeft mogelijk onvoldoende informatie gegeven aan verzekerden over de risico's en kosten van de verzekering die ze afsloten. Het alleen voldoen aan de minimale wettelijke eisen is niet voldoende, aldus de advocaat-generaal.

  Het advies werd gegeven vanwege een andere woekerpoliszaak. Maar het heeft waarschijnlijk grote gevolgen voor onze rechtszaken tegen Nationale-Nederlanden en ASR. Die liggen stil in afwachting van het antwoord van de Hoge Raad op de vorig jaar gestelde prejudiciële vragen. In de praktijk neemt de Hoge Raad het advies van de advocaat-generaal meestal over.

Goeie actie? Word lid

De Consumentenbond bestaat voor en dankzij jou. Als je lid wordt, steun je ons werk en kunnen we blijven strijden voor een eerlijke en veilige markt. Vind jij dat net als wij belangrijk? Voor €5 per maand heb je direct toegang tot meer dan 1500 testresultaten. En kunnen wij voor jouw belangen op blijven komen. Doen dus!

Bekijk onze lidmaatschappen