icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Woekerpolis-claim

Yes! Na 10 jaar procederen is er een deal met a.s.r. en Aegon voor alle deelnemers. Meer weten? Lees de veelgestelde vragen.

In Nederland zijn ruim 7 miljoen woekerpolissen verkocht, dat is bijna 1 per huishouden. Die leveren veel minder op dan verwacht. Controleer nu gratis of je ook een woekerpolis hebt.

Let op: aanmelden met een polis van a.s.r en Aegon is niet meer mogelijk!

nieuwe_header-woekerpolis_1200x800px
Al 25.000+ deelnemers

Wat is er mis?

Een woekerpolis is een levensverzekering waar een verzekeraar te hoge kosten op inhoudt. Hierdoor is er op de einddatum te weinig geld beschikbaar. De gevolgen zijn vaak ernstig. Een deel van de hypotheek kan niet worden afgelost of je pensioen valt veel lager uit dan verwacht.

 

Onze eis

Al jarenlang lopen er procedures om dit onrecht recht te zetten. Langzaam maar zeker sluit het net zich rondom de verzekeraars. De inzet is een fatsoenlijke compensatieregeling.

 

Wat gaan we doen?

We verzamelen de gegevens van gedupeerden en onderhandelen met verschillende verzekeraars over een compensatieregeling. Meld je nu gratis aan. Dan gaan we voor jou het juridisch gevecht aan. Bekijk de veelgestelde vragen voor meer informatie.

Check je polis

Grote verzekeraars werken onder verschillende merknamen. Weet je de naam van jouw polis niet? Bekijk alle merknamen.

Let op: aanmelden met een polis van Aegon, Allianz en a.s.r. is niet meer mogelijk.

Doe de check

In Nederland zijn ruim 7 miljoen woekerpolissen verkocht. Dat is bijna één per huishouden. De kans is daarom groot dat jij ook zo'n polis hebt. Dit controleer je zo:

 • Vul de naam van je aanbieder in.
 • Kies het product.

Om mee te kunnen doen maakt het niet uit of de woekerpolis nog loopt, is beëindigd, premievrij is gemaakt, of is afgekocht. Je hoeft geen lid te zijn van de Consumentenbond.

Eerder sloten we al regelingen met Allianz, Aegon en a.s.r. Het is niet meer mogelijk je aan te melden voor deze verzekeraars.

Hoe werkt het?

Wij strijden tegen grote bedrijven die misbruik maken van hun macht. Als jij de dupe wordt van zo'n bedrijf, heb je recht op schadevergoeding. Maar, in je eentje maak je geen schijn van kans. Wij verenigen gedupeerde consumenten en gaan namens hen het juridische gevecht aan. Dat doen we voor deze actie samen met massaclaimspecialist ConsumentenClaim.
 • meld-je-aan-1200x800px

  1. Meld je aan

  Samen staan we sterk. Doe de woekerpolis-check en meld je aan. We houden je op de hoogte van de vorderingen. Je hoeft geen lid te zijn van de Consumentenbond.

 • stappen-naar-de-rechter-1200x800px

  2. We stappen naar de rechter

  We voeren rechtszaken tegen Achmea en Nationale-Nederlanden. Dat doen we samen met ConsumentenClaim. We hebben al regelingen getroffen met Aegon, a.s.r en Allianz.

 • vergoeding-1200x800px

  3. Schadevergoeding

  We zoeken naar een passende oplossing voor alle gedupeerden in de vorm van een schadevergoeding.

Tijdlijn

29 november 2023

Miljoenendeal bereikt met a.s.r en Aegon

De Consumentenbond, ConsumentenClaim, Wakkerpolis, Stichting Woekerpolisproces en Vereniging Woekerpolis.nl hebben een overeenkomst bereikt met verzekeraar a.s.r. over woekerpolissen.

Het betreft beleggingsverzekeringen van zowel a.s.r. als Aegon. Met de deal is een bedrag gemoeid van € 250 miljoen. Alle collectieve procedures tegen a.s.r. worden stopgezet.

Lees verder

26 september 2023

Uitspraak in hoger beroep: 'kosten niet overeengekomen'

Na 10 jaar procederen, oordeelt het gerechtshof Den Haag dat Nationale-Nederlanden kosten inhield die niet met de klanten zijn afgesproken. De uitspraak heeft grote gevolgen voor alle, nog lopende, woekerpoliszaken. 

Lees ons nieuwsbericht

Veelgestelde vragen