icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Test oogmetingen bij opticiens

Test
|
Iedereen mag een oogmeting doen, ook medewerkers zonder erkende opleiding. Wat betekent dit voor de kwaliteit van oogmetingen? Wij stuurden proefpersonen op pad. Wat blijkt: de verschillen zijn groot, al springt geen enkele optiekketen eruit. 

Gepubliceerd op: 30 oktober 2018

voeding-gezondheid-opticien-ogen-opmeten-bril

3 highlights uit de test

 1. 1
  Elke optiekketen wijkt weleens af

  Uit onze test blijkt dat elke optiekketen weleens een recept levert dat afwijkt van die van andere optiekketens. Niet gek, want het meten van ogen is geen harde wetenschap. Factoren zoals het tijdstip van de afspraak of vermoeidheid kunnen van invloed zijn op de meting.

 2. 2
  Optiekketens: 2 van de 5 krijgen een ruime voldoende (>7,5).

  Van de geteste optiekketens zijn er 2 die met hun totaalscore uitkomen op een score boven de 7,5. Zij scoren voor de oogmeting hoger dan een 7 en voor de beleving van klanten hoger dan een 8,5.

 3. 3
  De slechtste score op oogmeting én op klantervaring.

  De optiekketen die het slechtst scoort op kwaliteit van de oogmeting, komt ook het slechtst uit de bus als het gaat om klantbeleving. Beide scores zijn wel net-aan voldoende.

Geteste optiekketens

 • Eye Wish
 • Pearle
 • Specsavers
 • Hans Anders
 • Eyelove

Conclusie

Wij stuurden 20 mysteryklanten op pad voor een oogemeting bij 5 bekende optiekketens. Daarvan scoren er 2 het beste.

Er is ook 1 opticienketen die het slechtst doet op de oogmeting én op de klantervaring. Bij deze optiekketen waren de mysteryklanten minder tevreden over de volledigheid van de meting, de deskundigheid van de medewerker en de tijd die voor ze werd genomen.

Benieuwd naar de resultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle resultaten van onze experts.

Word lid

Al lid? Log dan in

Arrow_Blue

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.