icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Beeldbuis-claim

Producenten maakten verboden prijsafspraken. Vraag geld terug!

Beeldbuisproducenten maakten tussen 1996 en 2006 verboden prijsafspraken. Duizenden consumenten betaalden hierdoor teveel voor hun televisie of monitor. En Philips is hoofdelijk aansprakelijk volgens de rechter. Samen met Consumentenclaim eisen wij een eerlijke schadevergoeding. Sluit je aan bij onze actie en vraag je geld terug.

Wil je weten hoe het precies zit? Lees de veelgestelde vragen.

nieuwe_header-beeldbuisclaim_1200x800px
Al 10.000+ deelnemers

Wat is er mis

Tussen 1996 en 2006 was er een beeldbuizenkartel actief dat zich schuldig maakte aan verboden prijsafspraken. Beeldbuizen waren in die tijd belangrijk voor de productie van televisies en monitoren. Maar deze werden voor een te hoge prijs verkocht aan fabrikanten. Die berekenden de te hoge prijs weer door aan hun klanten. Hierdoor betaalden duizenden consumenten teveel voor hun kleurentelevisie of computerbeeldscherm.

Onze eisen

We willen bereiken dat Philips consumenten compenseert voor de geleden schade. We proberen dit af te dwingen via de rechter, maar ook een schikking is wat ons betreft bespreekbaar.

Wat gaan we doen

Heb je tussen 1996 en 2006 een beeldbuistelevisie of computerbeeldscherm gekocht? Wij gaan voor jou het juridisch gevecht aan. We werken hiervoor samen met Consumentenclaim.

Vraag ook geld terug

 

 

 

Vaststaat dat Philips hoofdelijk aansprakelijk is en onrechtmatig handelde. Wij proberen namens alle gedupeerden de schade te verhalen.

 

 

Hoe werkt het?

Wij strijden tegen grote bedrijven die misbruik maken van hun macht. Als jij de dupe wordt van zo'n bedrijf, heb je recht op schadevergoeding. Maar, in je eentje maak je geen schijn van kans. Wij verenigen gedupeerde consumenten en gaan namens hen het juridisch gevecht aan. Dat doen we samen met massaclaimspecialist ConsumentenClaim.
 • meld-je-aan-1200x800px

  1. Meld je aan

  Meld je gratis en vrijblijvend aan voor de claim. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van de Consumentenbond.

 • stappen-naar-de-rechter-1200x800px

  2. Wij stappen naar de rechter

  We zijn in 2017 een collectieve rechtszaak gestart. De juridische weg is lang en niet zonder hobbels. Maar vaststaat dat Philips hoofdelijk aansprakelijk is voor de schade en onrechtmatig handelde.

 • vergoeding-1200x800px

  3. Je krijgt een vergoeding

  We willen bereiken dat Philips consumenten compenseert voor de geleden schade.

Tijdlijn

15 maart 2023

Start inhoudelijke behandeling

Onze procedure bestaat uit een collectieve vordering en uit 5 individuele zaken. De inhoudelijke behandeling van de individuele zaken start vandaag.

1 februari 2023

Tussenvonnis definitief

De rechter heeft bevestigd dat de Consumentenbond niet mag procederen namens alle gedupeerden. We gaan in hoger beroep tegen deze uitspraak.

De rechter oordeelde ook dat de collectieve procedure wordt afgesplitst van de individuele zaken. Dat heeft als voordeel dat de inhoudelijke behandeling geen vertraging oploopt.

Lees hier de volledige uitspraak.

Veelgestelde vragen

Goeie actie? Word lid

Eerlijk is eerlijk, de Consumentenbond is nergens zonder zijn leden. Hoe meer steun hoe meer wij kunnen strijden voor een eerlijke en veilige markt. Steun ons ook. Je bent al lid voor €3,25 per maand.

Belangenbehartiging-acties-grey-1200x800px