icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste software bij fotocamera's

Nieuws
|
Er zit een enorm verschil tussen de beste en slechtste software die bij fotocamera's meegeleverd wordt.
Andre van Zwet

Andre van Zwet , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 8 februari 2012

Samsung's Intelli-Studio komt als beste uit de bus. Sony Picture Motion Browser (PMB) is de slechtste in een vergelijking van software die wordt meegeleverd bij camera's van zeven grote merken. Dat blijkt uit een softwaretest van onze Engelse zusterorganisatie Which?.

Veel mensen zullen zelfs denken dat de software nodig is om de camera met de computer te kunnen gebruiken, maar dat is niet waar.  Uit een enquête onder 1598 Which?-leden bleek vorig jaar dat 60% van de camerabezitters de meegeleverde software gebruikt. Een kwart van hen was niet tevreden. Voor hen en anderen levert deze test van de software waardevolle informatie op.

Bij de aankoop van een camera speelt de meegeleverde software voor consumenten geen rol. Natuurlijk is het prijzenswaardig dat fabrikanten van deze software camera's willen leveren die een alles-in-één-oplossing bieden: van fotograferen tot en met het bewerken, beheren en delen van foto's.

Hoewel meegeleverde software nogal afwijkt van programma's als Adobe Photoshop of Google Picasa, is het wel degelijk ontworpen voor het bekijken en beheren van foto's. In de volledige reviews van de software van Canon, Fujifilm, Nikon, Olympus, Panasonic, Samsung en Sony beschrijven we de specifieke kenmerken van de Engelstalige versie van deze programma's

Hekkensluiter Sony PMB is overigens prima geschikt voor alleen fotobeheer. Maar soortgelijke pakketten van andere merken bieden veel meer dan fotobeheer. De Canon en Nikon programma’s hebben veel mogelijkheden voor fotocorrectie. Andere programma’s bieden daarnaast ook nog allerlei extra creatieve functies.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.