icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Beste fotocamera’s

We testen bijna iedere maand de nieuwste fotocamera’s op fotokwaliteit, snelheid, filmkwaliteit, kwaliteit van de zoeker, het beeldscherm en de flitser. We hebben testresultaten van meer dan 200 camera's. In december 2017 testten we onder andere de Canon PowerShot G1 X III.

 
De beste categorie cameras compact travelzoom

Wil je veel zoom in een compacte camera die makkelijk mee op reis kan? Kies dan voor een travelzoomcamera. We hebben bijna 30 van deze kleine camera's getest. In augustus 2017 testten we de Panasonic Lumix DMC-TZ90, een kleine camera met een groot zoombereik. De camera die als Beste uit de Test komt is duur maar maakt duidelijk de scherpste foto's. De Beste Koop is minder goed, maar kost minder dan €200. 

Beste uit de Test

Testoordeel 7,3 Vanaf € 565,-


Beste Koop

Testoordeel 6,2 Vanaf € 165,-


De beste categorie cameras compact superzoom

Wil je graag heel ver inzoomen en vind je een grotere camera prettig? Kies dan voor een superzoomcamera. In november 2017 hebben we de nieuwste van meer dan 20 superzoomcamera’s getest: de Cyber-shot DSC-RX10 IV. We testen niet alleen op foto- en videokwaliteit en snelheid, maar ook op de kwaliteit van de zoeker, het beeldscherm en de flitser. De prijzige Beste uit de Test heeft opvallend goede fotokwaliteit. De Beste Koop is veel minder een uitblinker, maar biedt voldoende kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs.

Beste uit de Test

Testoordeel 8,0 Vanaf € 1.427,69


Beste Koop

Testoordeel 6,3 Vanaf € 249,-


De beste categorie cameras compact outdoor

Zoek je een camera die tegen nattigheid, kou, zand, stof en een stootje kan, kies dan voor een outdoorcamera. Lange tijd kwamen er geen nieuwe outdoorcamera's op de markt, maar in september 2017 hebben we de eindelijk weer een aantal outdoorcamera's kunnen testen; de Ricoh WG-50, Nikon Coolpix W300 en Olympus Tough TG-5. De Beste uit de Test heeft duidelijk betere fotokwaliteit dan de rest. De Beste Koop maakt betere filmpjes.

Beste uit de Test

Testoordeel 6,2 Vanaf € 389,-


De beste categorie cameras compact advanced

Vind je handmatige instellingen en fotokwaliteit belangrijker dan een groot zoombereik? Kijk dan eens naar de geavanceerde camera’s. We hebben zo'n 20 geavanceerde camera's getest. In december 2017 testten we de nieuwe Canon Powershot G1 X III. We testten op fotokwaliteit, snelheid, filmkwaliteit, kwaliteit van de zoeker, het beeldscherm en de flitser. De Beste Koop is een kleinere camera met goede prijs-kwaliteitverhouding, zonder zoeker.

Beste Koop

Testoordeel 7,7 Vanaf € 539,-


De beste categorie cameras systeem klein

Wil je niet slepen met een zware tas, maar vind je fotokwaliteit belangrijk? En wil je lenzen kunnen wisselen voor een groter zoombereik of nog betere kwaliteit? Kies dan voor een kleine systeemcamera. We hebben er meer dan 25 getest, waarvan 15 met meerdere lenzen. In november 2017 testten we de Canon EOS M100, Fujifilm X-E3 en Olympus OM-D E-M10 III, allemaal met 2 verschillende lenzen. De dure Beste uit de Test hebben we ook met goedkopere lenzen getest. De Beste Koop is een iets kleinere camera met ingebouwde flitser en goede fotokwaliteit.

Beste uit de Test

Testoordeel 8,0 Richtprijs € 1.250,-


Beste Koop

Testoordeel 7,3 Vanaf € 564,-


De beste categorie cameras systeem groot

Vind je fotokwaliteit heel belangrijk, een grotere camera prettig en maak het gewicht je niet zoveel uit? Kies dan voor een grote systeemcamera of spiegelreflex. We hebben er meer dan 40 getest, waarvan 16 met meerdere lenzen. In september hebben we de extreem dure Nikon D850 met 2 lenzen getest. De Beste uit de Test heeft een behoorlijk prijskaartje wat aangeeft dat dit een camera is voor de gevorderde liefhebber die veel te besteden heeft. De Beste Koop is een vrij nieuwe spiegelreflex met een scherpe prijs.

Beste uit de Test

Testoordeel 8,1 Richtprijs € 3.850,-


Beste Koop

Testoordeel 7,6 Vanaf € 608,-


De beste categorie cameras mobiel

Wil jij de smartphone met de best mogelijke fotokwaliteit? Of wil je een camera kopen die beter is dan je smartphone? Om een directe vergelijking met fotocamera’s te kunnen maken, testen we de camerafunctie van bijna 20 smartphones in onze fotocameratest. In juli 2017 hebben we de Samsung Galaxy S8 getest. De smartphones worden compleet getest op fotokwaliteit, snelheid, filmkwaliteit, kwaliteit van het beeldscherm en de flitser. In de test bepalen we voor deze groep geen Beste Koop of Beste uit de Test.

Testoordeel 6,6 Vanaf € 583,99


Testoordeel 6,5 Richtprijs € 440,-


Testoordeel 6,5 Richtprijs € 450,-


Testoordeel 6,5 Richtprijs € 450,-


Vergelijken fotocamera's loont

De beste fotocamera's

Bespaar direct en kies een camera met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Uit de test van fotocamera's blijkt namelijk dat duurder niet altijd beter is! Of je nu op zoek bent naar een spiegelreflexcamera, systeemcamera of compactcamera, wij geven aan welke camera waar voor je geld biedt. Kies voor kwaliteit en weet welke camera het beste is!

Top 3 aandachtspunten uit de cameratest

  1. Prijs: bekijk welke camera's de beste prijs- kwaliteitverhouding hebben.
  2. Fotokwaliteit bij weinig licht: bij weinig licht zijn de verschillen tussen camera's veel groter dan bij daglicht.
  3. Snelheid: voorkom dat je een camera kiest met een onvoldoende voor snelheid.

Bekijk de testresultaten en bespaar direct door de beste digitale camera aan te schaffen. Of bekijk eerst hoe wij testen.

Kies eenvoudig de beste fotocamera

We hebben ruim 200 verkrijgbare fotocamera's getest, maar welke is nu de beste voor jou? Bekijk de testresultaten van fotocamera's. Je kunt niet alleen specificaties en prijzen van camera’s vergelijken, maar ook de details van onze testresultaten. Kies de beste fotocamera door te kijken welke het beste scoort op de onderdelen die je het belangrijkst vindt. Zo zie je eenvoudig welke het beste scoort binnen jouw budget.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen, betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

De beste zilver Cameras