icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Professioneel getest!

De beste kleine systeemcamera

Wil je niet slepen met een zware tas, vind je fotokwaliteit belangrijk en wil je lenzen kunnen wisselen? Dan is een kleine systeemcamera wat voor jou. Wij zochten voor je uit wat de beste kleine systeemcamera’s zijn, door ze zelf grondig te testen. Doe je voordeel met ons advies.

predicaten

Wij hebben kleine systeemcamera's voor je getest

Laat onze test je helpen om een goede fotocamera te kiezen.

 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elke fotocamera uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk het filmpje.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke kleine systeemcamera's goed zijn. En minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

3 highlights uit de test

De kleine systeemcamera’s testen we net zo uitgebreid als de grotere exemplaren. We kijken onder meer naar fotokwaliteit, filmkwaliteit, snelheid, bediening en flitser. Lees meer over hoe wij fotocamera’s testen.

 • Kleine systeemcamera highlight 1 - fotokwaliteit

  1. Fotokwaliteit

  Heerlijk: kleine en lichte fotocamera’s met de fotokwaliteit van een spiegelreflex. We analyseren de foto’s met geavanceerde software. Experts beoordelen praktijkfoto’s van verschillende situaties. Met een andere lens verandert de fotokwaliteit. Dus testen we de camera’s meestal met meer dan 1 lens.

 • Kleine systeemcamera highlight 2 - snelheid

  2. Snelheid

  Het is echt zonde als je nét te laat bent voor dat ene leuke fotomoment. Een fototoestel dat net wat sneller opstart en reageert, kan het verschil maken. Daarom meten we afdrukvertraging, de opstarttijd en hoe snel je achter elkaar foto’s kunt maken. Er zitten flinke verschillen tussen de fotocamera’s. Het maakt ook uit welke lens er op zit.

 • Kleine systeemcamera highlight 3 - gebruiksgemak

  3. Gebruiksgemak

  Ook een kleine fotocamera moet goed in de hand liggen en eenvoudig te bedienen zijn. Onze experts beoordelen het gebruiksgemak op allerlei aspecten die jij belangrijk kunt vinden. Denk aan de grip, het aanpassen van instellingen, handmatig scherpstellen of het wisselen van de lens.

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen fotocamera's op deze en nog veel meer punten?
Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van fotocamera's en alle andere producten die we testen.

Nooit meer een miskoop

Al 420.000 leden maken slimme keuzes. Wat doe jij?
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,25per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde
  Volledig & Vertrouwd

  9,25per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.

Sandra grijs achtergrond 900x900Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

'Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.'

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.

Icoon award T 1200x500

Al meer dan 420.000
tevreden leden