icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Professioneel getest!

De beste compactcamera

Wil je een compacte fotocamera die makkelijk mee op reis kan? Dan is een compactcamera wat voor jou. Een foto is zo gemaakt in de automatische stand, maar je kunt ook veel handmatig aanpassen met de vele instellingen. Wij zochten voor je uit wat de beste compactcamera’s zijn, door ze zelf grondig te testen. Doe je voordeel met ons advies.

predicaten

Wij hebben compactcamera's voor je getest

Laat onze test je helpen om een goede fotocamera te kiezen.

 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elke fotocamera uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk het filmpje.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke geavanceerde compactcamera's goed zijn. En minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

3 highlights uit de test

We testen vrijwel alle compactcamera’s van Canon, Nikon, Sony en Panasonic. De compactcamera's worden uitgebreid getest op onder andere fotokwaliteit, gebruiksgemak en snelheid. Lees meer over hoe wij fotocamera’s testen

 • Geavanceerde compactcamera's highlight 1 - fotokwaliteit

  1. Fotokwaliteit

  Een goede fotocamera maakt ook zonder flits mooie foto’s als het wat donkerder is. Met de compactcamera’s maken we niet alleen foto’s in de automatische stand. We maken ook foto's met een handmatig ingestelde hogere lichtgevoeligheid.

 • Geavanceerde compactcamera's highlight 2 - snel bij weinig licht

  2. Ook snel bij weinig licht

  Ook bij minder goed licht moet een fototoestel goed en snel reageren. Je hebt niets aan een scherpe foto als hij te laat genomen is en je het moment gemist hebt. Daarom testen we de opstarttijd, afdrukvertraging, de snelheid van losse foto’s of van een serie. 

 • Geavanceerde compactcamera's highlight 2 - gebruiksgemak

  3. Gebruiksgemak

  Zelfs de meest geavanceerde fotocamera heeft een automatische stand. We testen ook het gebruiksgemak. Voor als je handmatig wil scherpstellen of zelf de belichting wil instellen. Experts proberen de fotocamera uit en bekijken de handleiding. Ze testen we het scherm en de zoeker in verschillende omstandigheden. Op sommige onderdelen zie je behoorlijke verschillen.

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen fotocamera's op deze en nog veel meer punten? 
Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van fotocamera's en alle andere producten die we testen.

Voorkom een miskoop

Als lid weet jij wat de beste fotocamera is. Word lid!
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,- per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde
  Volledig & Vertrouwd

  9,- per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.
Sandra Molenaar

Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.

 

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.