icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Canon belooft razendsnelle autofocus met 70D

Nieuws
|
Canon komt met de EOS 70D; een spiegelreflex voor de gevorderde fotohobbyist. Belangrijkste vernieuwing: zeer snelle autofocus in de videostand.
Andre van Zwet

Andre van Zwet , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 2 juli 2013

EOS 7OD

Aan de buitenkant lijkt er weinig verschil te zijn met voorganger Canon EOS 60D. Van binnen is er echter veel veranderd: de 70D heeft een nieuwe 20-megapixelsensor met een nieuwe techniek om sneller te focussen tijdens het filmen.

Snellere autofocus

Bij het filmen met een camera gebruik je meestal het lcd-scherm als zoeker (Live View). De nieuwe Dual Pixel-techniek zorgt ervoor dat je tijdens een video-opname heel snel automatisch kunt scherpstellen in Live View-modus.

Fotograferen met de zoeker zou ook sneller moeten gaan.

Aanraakscherm en wifi

Andere vernieuwing: hogere iso-waarden, van 100 tot 12800 standaard (in het menu uit te breiden tot 25600). Daarmee zou het makkelijker moeten zijn om bij weinig licht te fotograferen.

Verder heeft het toestel een draaibaar aanraakscherm en wifi; de eerste spiegelreflex van Canon die beide heeft.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Canon EOS 70D is te koop vanaf eind augustus en zal €1100 kosten. We zullen hem later dit jaar uitvoerig testen op onder andere snelheid.  

Bron: Canon.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.