icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Drie Sony camera's met kompas getest

Nieuws
|
De Sony camera's die deze maand door de Consumentenbond getest zijn, hebben niet alleen gps aan boord, maar ook een kompas.
Andre van Zwet

Andre van Zwet , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 12 augustus 2011

De Sony Cyber-shot DSC-HX9V, -TX100 en -HX100V leggen dus niet alleen de locatie van de foto vast, maar ook de richting waarin de foto genomen is.

Verder zijn de camera's heel verschillend. De eerste is een compactcamera met 16 keer zoom. De TX100 is een klein cameraatje met een groot aanraakscherm. De laatste is met 30 keer zoom een echte megazoomcamera met veel mogelijkheden, zoals full-HD-video.

Het geluid van de video-opnamen van deze HX100V is beter dan dat van veel andere camera's. Maar in onze uitgebreide vergelijkende tests treft ons zeer ervaren luisterpanel ook regelmatig betere opnamen.

We testten deze maand ook de Samsung WB700, de Nikon D5100, de Panasonic Lumix DMC-G3, Fujifilm FinePix HS20EXR, de Casio Exilim EX-ZR100 en de Kodak Easyshare Max Z990.

De Consumentenbond koopt producten voor vergelijkende tests zelf in de winkel. Zo weten we zeker dat wij testen wat u koopt.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.