icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Nieuwe camera's Nikon

Nieuws
|
Nikon komt met 10 nieuwe compactcamera’s. Het aanbod is gevarieerd. Van een hele platte camera in 7 verschillende kleuren tot een geavanceerde camera met heel veel mogelijkheden.
Andre van Zwet

Andre van Zwet , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 23 februari 2011

Nikon komt met 10 nieuwe compactcamera's. Het aanbod is gevarieerd. Van een hele platte camera in 7 verschillende kleuren tot een geavanceerde camera met heel veel mogelijkheden.

Opvallend is de geavanceerde P500 met zijn enorme zoombereik (36x). Dat begint met een flinke groothoek (22,5 mm), waardoor je heel veel in beeld kunt krijgen. Het is de vraag of de foto's nog scherp zijn als je helemaal inzoomt tot 810 mm. De P500 is de opvolger van de P100.

Veel fabrikanten zetten in op betere foto's bij weinig licht. Ook Nikon. Zo heeft de P300 een lens met een grote lensopening (f/1.8). Ook heeft Nikon een functie waarbij meerdere opnamen met verschillende belichting worden gecombineerd tot één foto. Deze functie zit o.a. in de Nikon Coolpix S9100. Bij zo’n functie wordt het beeld al gauw onscherp als er iets in het beeld beweegt.

De nieuwe Nikon compactcamera's vinden in de komende maanden hun weg naar de winkel. Prijzen zijn nog niet bekend. In januari kondigde Nikon al de Coolpix S8100 aan, lees hier de testresultaten.

Van camera's die de Consumentenbond vóór half maart kan kopen, komen begin mei de testresultaten online. Toestellen die later verschijnen, komen in latere maandelijkse testresultaten op de site.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.