icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Nieuwe Nikon D5100 spiegelreflexcamera

Nieuws
|
De nieuwste spiegelreflexcamera van Nikon is de D5100. Behalve de sensor en de beeldprocessor noemt Nikon als belangrijkste kenmerken: de HDR-functie, de draaibare monitor, Full-HD-video en microfoonaansluiting en de speciale effecten.
Andre van Zwet

Andre van Zwet , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 7 april 2011

De HDR-functie maakt het mogelijk meer details zichtbaar te maken in donkere en lichte delen van je foto's. Bij elke 'klik' maakt de D5100 een donkere en een lichte foto. Vervolgens combineert hij die tot één foto.  

De autofocus van de Nikon D5100 moet tijdens het filmen een bewegend onderwerp scherp in beeld kunnen houden. In filmpjes van een spiegelreflexcamera hoor je vaak stoorgeluid, veroorzaakt door de lens. Voor een beter geluid is het mogelijk de speciaal door Nikon ontwikkelde microfoon ME-1 op de camera te zetten.  

Met de D5100 kun je speciale effecten toevoegen aan foto's en films. Het is de eerste Nikon spiegelreflexcamera die dat kan. Dat geeft aan dat Nikon een wat bredere doelgroep zoekt.  

De Nikon D5100 is de opvolger van de D5000 spiegelreflexcamera die twee jaar geleden op de markt kwam. 

Als we de Nikon D5100 in de eerste drie weken van mei in de winkel kunnen kopen, staan onze testresultaten half juli online. De Nikon D5100 is verkrijgbaar vanaf 21 april 2011 voor een adviesprijs van €700 voor de body en € 810 voor de Nikon D5100 VR kit (met 18-55 mm lens).

Zie ook het filmpje van onze Engelse zusterorganisatie Which?

Bron: Nikon

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.